Het leukste badspeelgoed zonder gaatjes

Het leukste badspeelgoed zonder gaatjes

Badspeelgoed zonder gaatjes is beter voor je kind om mee te spelen. Dat voorkomt namelijk schimmel aan de binnenkant. Dit zijn de leukste badspeeltjes zonder gaatjes!

Badspeelgoed zonder gaatjes voorkomt schimmel aan de binnenkant van het speelgoed. Say what?! Ja, echt waar. Je kleintje kan eindeloos plezier hebben in bad, zeker met badspeelgoed erbij. Lekker spetteren en spatteren! Maar niet elk badspeeltje is even veilig en kan zelfs op termijn schimmel bevatten. Badspeelgoed zonder gaatjes biedt de uitkomst voor veilig spelen in bad. Welke badspeeltjes dat zijn? Dat lees je hier!

waarom badspeelgoed zonder gaatjes?

Badspeelgoed zonder gaatjes is dé oplossing als je schimmelvorming in badspeelgoed wilt voorkomen. Het is dus wel zo veilig om voor dit soort badspeeltjes te kiezen! Badspeelgoed dat geen gaatjes heeft gaat bovendien ook veel langer mee. Het is dus nog duurzaam ook!

Baby in bad met badspeelgoed zonder gaatjes

Schimmel in badspeelgoed

Grote kans dat dit badspeeltje in jullie badkamer te vinden is: het gele badeendje met een gaatje onderin. Kinderen zijn er dol op (hij doet het ook altijd goed als traktatie op het kdv) en met een beetje geluk hebben ze alle varianten van dit badspeeltje. Nou ja, geluk? Er bestaat een kans dat er in dit nostalgische badspeeltje een ware schimmel aan het groeien is, as we speak!

Door het gaatje onderin het speelgoed blijft er na een badsessie water achter in het badspeeltje. Een klein laagje water is al genoeg voor het vormen van een vieze schimmellaag. Niet echt hygiënisch en je kind kan er last van krijgen na het badje.

Badspeeltjes zonder gaatjes

Om te voorkomen dat je kleintje in aanraking komt met schimmel, doordat hij het speeltje bijvoorbeeld in zijn mond neemt in bad, kun je het beste kiezen voor badspeelgoed zonder gaatjes. In deze badspeeltjes blijft geen water achter. Badspeelgoed zonder gaatjes is daarbij meestal BPA-vrij en gemaakt van duurzaam materiaal.

Waar moet ik op letten bij het kopen van badspeelgoed zonder gaatjes?

Let bij het kopen van badspeelgoed erop dat je het goed kunt schoonhouden en het badspeeltje veilig is. Check vooral even het volgende:

  • Bevat het badspeelgoed geen gaatjes?
  • Is het badspeelgoed BPA-vrij?
  • Is het badspeeltje van duurzaam materiaal gemaakt?

Om je alvast op weg te helpen, dit zijn de leukste badspeeltjes zonder gaatjes!

Oli&Carol badspeeltje bootje roze

Janod badboekje mijn magische badboek 

Heb jij al badspeelgoed zonder gaatjes in huis? Welk badspeeltje zonder gaatjes vindt jouw kind het leukst?

Nadine Ruchti

Door

27 maart 2024

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.