Wanneer uitgerekend? Zo bereken je de bevallingsdatum

Nieuwsgierig naar wanneer je nu eigenlijk bent uitgerekend?

Als je nog maar net een zwangerschapstest hebt gedaan, dan ben je natuurlijk hartstikke benieuwd naar je bevallingsdatum. Wanneer zal het gaan gebeuren? Er zijn handige manieren om uit te rekenen wanneer je bent uitgerekend.

Wanneer uitgerekend?

De makkelijkste manier om de dag van de bevalling te berekenen, is de eerste dag te pakken van je laatste menstruatie. Tel hier veertig weken bij op, dan kom je op de uitgerekende datum uit. Als je het op deze manier berekent, gaan we er vanuit dat je een cyclus hebt van 28 dagen (zie ook: 1 week zwanger).

Online je bevallingsdatum uitrekenen

Er zijn online verschillende calculators beschikbaar. Hier kun je ook vaak je menstruatiecyclus invullen. Dan komt de uitgerekende datum eruit, die ook rekening houdt met je cyclus. Wel zo handig!

Handige calculators:

Onregelmatige cyclus

Het kan dat je een onregelmatige cyclus hebt. Dat maakt het moeilijk om te zien wanneer je bent uitgerekend. Dan is het alleen mogelijk om via een (termijn)echo te zien hoe ver je bent.

Uitgerekende datum?

Het komt erg weinig voor dat je precies op de uitgerekende datum bevalt. Een zwangerschap duurt gemiddeld tussen de 37 en 42 weken.

Wanneer ben ik uitgerekend? Dat je die vraag hebt is logisch. Echter, maar 4% van de vrouwen bevalt ook echt op de uitgerekende datum. Hou je er dus niet teveel aan vast.

Lees ook:

TIP: SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEEK-TOT-WEEK NIEUWSBRIEF!

Wil je elke week een awesome mailtje van ons ontvangen met daarin de ontwikkeling van jouw soon to be born baby?
Schrijf je dan via deze link in voor onze nieuwsbrief!

Redactie MiniMe.nl

Door

24 juli 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.