Menstruatiecyclus - Handige info & cyclus berekenen

Menstruatiecyclus - Handige info & cyclus berekenen

Om te weten hoe lang jouw cyclus duurt, is het goed om dit secuur bij te houden.

De term menstruatiecyclus zul je veel horen als je graag zwanger wil worden. Je bent je dan misschien ook een beetje aan het verdiepen in wanneer je vruchtbare periode is. Maar hoe zit je menstruatiecyclus precies in elkaar en hoe kun je jouw cyclus berekenen? In dit artikel helpen we je verder met meer informatie! 

Wat is een menstruatiecyclus?

De naam menstruatiecyclus klinkt heftiger dan dat het is. Je menstruatiecyclus is heel eenvoudig: het is de cyclus die begint op de eerste dag van je menstruatie en eindigt op de dag voordat je volgende menstruatie weer begint.

Hoe lang duurt een gemiddelde menstruatiecyclus?

De menstruatiecyclus is bij elke vrouw anders. Bij de ene vrouw duurt haar cyclus gemiddeld 24 dagen en bij een ander kan de cyclus 30 dagen zijn. Gemiddeld duurt een cyclus zo'n 28 dagen.

Menstruatiekalender

Om te weten hoe lang jouw cyclus duurt, is het goed om dit secuur bij te houden. Je krijgt een mooi overzicht als je dit voor een jaar bijhoudt. Je kunt die bijhouden in een aparte menstruatiekalender of gewoon in je agenda.

Wanneer is je ovulatie?

De ovulatie, oftewel je eisprong, vindt meestal 14 dagen voor je volgende menstruatie plaats. Het is dus handig om je cyclus bij te houden, zodat je weet wanneer je vruchtbaar bent.  

Redactie MiniMe.nl

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.