Oefenbroekjes | Trainingsbroekjes bij zindelijk worden

Oefenbroekjes | Trainingsbroekjes bij zindelijk worden

Een oefenbroekje kun je gebruiken tijdens de zindelijkheidstraining om je kleintje bewust te laten worden van het plasje, zonder dat zijn bovenkleding nat wordt. Lees er alles over!

Oefenbroekjes kunnen jou en je kind helpen tijdens de zindelijkheidstraining. Je kind is namelijk niet over één nacht zindelijk. Dit vergt tijd, energie en een hoop extra was. Oefenbroekjes helpen daarom in de overgang van luier naar potje. Ze maken het zindelijk worden een stuk leuker en makkelijker voor je kind. Dat betekent dat het automatisch ook leuker voor jou wordt! Yeah!

Wat is een oefenbroekje?

Oefenbroekjes kun je gebruiken tijdens de zindelijkheidstraining. Zie het als een tussenstap tussen een luier en een onderbroek:

  • Een oefenbroekje lekt niet door
  • Een oefenbroekje heeft een leuke, aansprekende print
  • Een oefenbroekje is eenvoudig uit te wassen

Oefenbroekjes zijn voldoende waterdicht zodat een plasje niet doorlekt naar buiten. Wel voelt je kind zelf dat het nat is als hij heeft geplast. Hierdoor kan je kind de volgende keer sneller aangeven wanneer hij moet plassen. Het voelen van nattigheid helpt namelijk bij de bewustwording die nodig is voor het zindelijk worden. Ook kan je kind het oefenbroekje makkelijk zelf aan- en uittrekken.

Welke oefenbroekjes zijn er?

Wil je oefenbroekjes kopen? Kijk dan goed naar je kind in welk stadium van zindelijk worden hij is. Er zijn oefenbroekjes die een plas van een peuter kunnen opvangen, maar ook oefenbroekjes die alleen druppeltjes of een kleine plas kunnen absorberen. Deze oefenbroekjes zijn meer bedoeld voor kinderen die bijna zindelijk zijn.

Oefenbroekjes Zoocchini Jurassic Pals

Oefenbroekjes voor een stoere jongen met een leuke dierenprint. Deze trainingsbroekjes hebben een dikke laag dubbelzijdig badstof met daaromheen lagen van katoen. Deze absorptielagen zorgen ervoor dat kleine ongelukjes worden opgenomen.

collage-zoocchini-jurassic-pals-oefenbroekjes

Bekijk hier alle oefenbroekjes voor jongens >>

Oefenbroekjes Zoocchini Fairy Tales

Oefenbroekjes voor meisjes die je in sprookjes doen gaan geloven. Deze trainingsbroekjes hebben een dikke laag dubbelzijdig badstof met daaromheen lagen van katoen. Deze absorptielagen zorgen ervoor dat kleine ongelukjes worden opgenomen.

oefenbroekjes-zoocchini-fairy-tales

Bekijk hier alle oefenbroekjes voor meisjes >>

Oefenbroekjes HappyBear IJsberen

Dit oefenbroekje met een vrolijke ijsberenprint is geschikt als je kleintje geen luier meer nodig heeft, maar nog wel regelmatig in zijn broek plast. De oefenbroekjes hebben een absorberende kern met 4 lagen, gemaakt van bamboe en microvezel. Ze hebben handige drukknopen aan de voorkant, waardoor de oefenbroekjes verstelbaar zijn in maat.

Oefenbroekjes-happy-bear-ijsberen

Bekijk hier alle oefenbroekjes van HappyBear >>

Oefenbroekjes ImseVimse Bunny Dandelion

De oefenbroekjes van ImseVimse passen, door de rustige kleuren en printjes, mooi onder de kleding van je kleintje. Het beschermt daarbij de kleding tegen nat worden, maar je kleintje is zich wel bewust van het ‘ongelukje’.

Oefenbroekjes-imsevimse-bunny-dandelion

Bekijk hier alle oefenbroekjes van ImseVimse >>

Hoeveel oefenbroekjes heb je nodig?

Een oefenbroekje kan tot maximaal twee plasjes absorberen. Een oefenbroekje is daarnaast snel gewassen en weer droog. Het aantal oefenbroekjes dat je nodig hebt hangt dus af van het stadium van zindelijk worden waarin jouw kind zich bevindt. Als je net begonnen bent met je kind zindelijk te maken, zal er misschien vaker een ongelukje gebeuren. Als je kleintje al wat verder is met zindelijk worden, dan heb je minder oefenbroekjes nodig.

Ik wil hierbij benadrukken dat een oefenbroekje geen luier vervangt. Het is een hulpmiddel tijdens de zindelijkheidstraining dat ervoor zorgt dat de kleding van jouw kleintje niet nat wordt en jouw kind bewust laat worden van het plasje.

 

Nadine Ruchti

Door

23 juni 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.