Zo vervoer je je baby veilig in een bakfiets

Zo vervoer je je baby veilig in een bakfiets

Een bakfiets is ideaal voor new moms, want je kunt je baby er al mee vervoeren als hij pas drie maanden oud is. Zo doe je dat veilig!

Eén van de vele voordelen van een bakfiets, is dat je je baby er al veilig mee kunt vervoeren als hij nog maar een paar maanden oud is. Zo krijg je ineens heel veel vrijheid terug! Hello world! Heerlijk om te kunnen gaan en staan waar jij wilt. Maar hoe vervoer je je baby dan veilig in een bakfiets? Wij zochten het uit.

Zoals we eerder al op een rij zetten: een bakfiets is echt ideaal met jonge kinderen. Zeker als je er meerdere hebt, inclusief baby, voelt erop uit gaan wellicht vaak als 'gedoe'. Met een bakfiets heb je dat gevoel veel minder, je kunt meer (en makkelijker) ondernemen dan als je er geen hebt. Zo fijn! Wij vertellen je alles over hoe je je baby veilig vervoert in een bakfiets. 

Wanneer kan een baby mee in de bakfiets?

Op een normale fiets, bijvoorbeeld een mamafiets, kan een baby pas mee als hij goed en zelfstandig in een fietsstoeltje kan zitten. Dat moment verschilt natuurlijk enorm per kindje, maar het duurt meestal zo’n 6-9 maanden voor het zover is. In een bakfiets kan een baby al veel eerder veilig mee!

Baby’s kunnen al vanaf een leeftijd van drie maanden oud veilig vervoerd worden in een bakfiets. Dit kan met een zogeheten babyschaal of in de Maxi-Cosi met een speciale Maxi-Cosi-drager. Je baby wordt dan door de constructie van de bakfiets en het stoeltje goed beschermd. Doordat kinderen in een bakfiets voor je zitten of liggen, kun je ze goed in de gaten houden. Ideaal!

Baby in de bakfiets met een babyschaal

Een babyschaal voor in de bakfiets is eigenlijk een babystoeltje in de vorm van een ‘kommetje’. Het heeft een opstaande rand, gordels en een comfort-sluiting waardoor je baby er veilig en comfortabel in ligt.

Er is ook een aparte hoofd- of lichaamsverkleiner verkrijgbaar, die meestal tot 4-5 maanden gebruikt wordt (ligt eraan hoe groot je kindje is natuurlijk!). Je monteert de babyschaal in de bak van de bakfiets met de bijgeleverde montageset.

Baby in de bakfiets met een Maxi-Cosi

Je kunt je baby ook veilig vervoeren in een bakfiets met je Maxi-Cosi! Er is een speciale Maxi-Cosi-drager verkrijgbaar waar je de Maxi-Cosi in kunt zetten. De drager wordt zo in de bak gemonteerd, dat je je kindje kunt aankijken tijdens het fietsen en hij jou ook ziet. Hoe gezellig! Enig nadeel is dat de Maxi-Cosi in de bakfiets meer ruimte inneemt dan de babyschaal. Het kan dan dus bijvoorbeeld lastig zijn om nóg een kindje tegelijk te vervoeren.

Je baby veilig in de bakfiets: extra tips

Om je baby veilig te vervoeren in de bakfiets, hebben wij nog een paar extra tips:

  • Zorg ervoor dat de baby altijd vast zit met de juiste bevestiging en gordels.

  • Maak je eerste fietstochtje niet te lang. Een eerste uitje kan zowel voor jou als voor je baby in de bakfiets behoorlijk wat indruk maken. Bouw dit rustig op.

  • Probeer trillingen en schokken te voorkomen, dat voelt fijner voor je kindje. 

  • Hou je baby zelf goed in de gaten. Als je kindje zich niet prettig voelt, is het tijd om pauze te houden of te stoppen. Probeer het later gewoon nog eens!

Bakfiets kopen

Overtuigd van de voordelen van een bakfiets? Lees dan snel ons artikel waarin we je alles vertellen over waar je op moet letten bij het kopen van een bakfiets!

Marieke van Boven

Door

07 mei 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.