5 Redenen waarom je écht een bakfiets wil kopen

5 Redenen waarom je écht een bakfiets wil kopen

Twijfel jij nog of je een bakfiets wil kopen? MiniMe’s Sarah geeft je 5 redenen waarom je het gewoon moet doen!

Een bakfiets heeft enorm veel voordelen. Logisch dus dat steeds meer ouders er eentje aanschaffen. Ik ben zelf ook groot fan van onze bakfiets en geef je daarom 5 redenen waarom ook jij écht een bakfiets wil kopen!

Toen ik nog één kindje had, deed ik het net als veel andere moms met een normale (mama)fiets met zitje voorop. Dat ging op zich prima, hoewel het wel wat lastig was als ik een grote tas (of zelfs meerdere) vol boodschappen mee moest zeulen. Toch niet heel veilig, zo aan het stuur.

Sinds 1,5 jaar ben ik mama van twee kindjes. Een tijdje geleden ben ik overgestapt op een bakfiets en ohh... ik wil echt nooit meer anders! In ieder geval zolang ik jonge kinderen heb. Een bakfiets heeft zo veel voordelen. Elke dag ben ik blij dat ik er eentje heb, omdat ie mijn leven echt veel makkelijker maakt!

Waarom een bakfiets kopen?

Twijfel jij nog of je ook een bakfiets wil kopen? Ik geef je 5 redenen waarom je het gewoon moet doen. :)

1. Duurzaam

Een bakfiets is super duurzaam en gaat jarenlang mee. De bak van de meeste bakfietsen is speciaal gemaakt zodat ie tegen veel omstandigheden bestand is. Niet alleen regen, warmte en kou, maar ook kleine voetjes die op de rand staan om eruit te klimmen.

2. Veel ruimte

In een bakfiets heb je megaveel ruimte om vanalles mee te nemen. Niet alleen je kids, maar ook (veel) boodschappen. Ook kun je er zwaardere en grotere items mee vervoeren waar je normaal de auto voor zou pakken. Ook nog eens heel milieuvriendelijk dus!

3. Vroeg op de fiets met baby

Een baby kan pas in een normaal fietszitje voorop de fiets als hij goed kan zitten, wat zo’n 8-9 maanden kan duren. In een bakfiets kan dat al veel eerder! Een baby kan met behulp van een zogeheten babyschaal of een Maxi-Cosi al vanaf drie maanden veilig mee in de bakfiets. Toen ik een peuter én baby had, kreeg ik door de bakfiets dus echt mijn vrijheid terug en kon ik weer veel meer ondernemen!

4. Veilig

Een bakfiets is heel veilig. Kinderen zitten er stevig in vast met driepuntsgordels, de fietsen hebben brede banden voor stabiliteit, LED-verlichting op diverse plekken voor goede zichtbaarheid en een stabiele standaard of parkeerrem. Bovendien zijn ze allemaal voorzien van handige instappunten, zodat kinderen zelf in en uit kunnen stappen.

5. Feestje op wielen

Een ritje met een bakfiets is eigenlijk gewoon een feestje op wielen. Het is een momentje van quality time voor zowel ouders als kids! Ik vind het zo gezellig dat ik allebei de kinderen voor me heb, zodat ik ze kan zien en makkelijker met ze kan kletsen. Op die manier worden praktische ritjes (naar school, boodschappen, ophalen van de sportclub) ook gewoon heel leuk!

Bakfiets kopen - waar let je op?

Overtuigd dat je er eentje wil hebben? Top! Lees dan ook ons artikel over alles waar je op moet letten bij het kopen van een bakfiets.

Foto's: Rosella Fennis

Sarah Glasbergen

Door

18 juni 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.