9x Kerstvakantie-uitjes & december-ideeën met kids

9x Kerstvakantie-uitjes & december-ideeën met kids

In de maand december en de kerstvakantie wil je er vast op uit met je kids! Nog ideeën nodig? Wij hebben 9 tips voor je!

Inspiratie nodig voor uitjes voor de kerstvakantie en de decembermaand? Je kunt vast wel wat ideetjes gebruiken om je kids te vermaken in de kerstvakantie. Twee weken binnen zitten is ook zo wat... Daarom hebben wij 9 tips voor leuke kerstvakantie-uitjes met kinderen!

De feestmaand is alweer in volle gang! Hopelijk heb je eind december een paar dagen vrij of misschien wel samen met de kids kerstvakantie? Tijd om gezellig iets te doen met je kinderen!

Voor leuke uitjes voor de kerstvakantie hoef je niet ver te gaan, er is genoeg leuks in eigen land te doen. We kregen van Skyscanner 9 tips voor leuke december- en kerstvakantie-uitjes in Nederland toegestuurd. Je vindt in dit lijstje klassiekers, eenmalige events en sfeervolle festivals met veel licht in de duisternis. Kortom: een top 10 waar iedereen blij van wordt!

Amsterdam Light Festival

Voor alweer de zevende keer zet het Amsterdam Light Festival de hoofdstad op z’n kop. Met door de hele binnenstad 30 exclusieve kunstwerken en lichtcreaties van ontwerpers, kunstenaars en architecten. Het thema is: The Medium is the Message. Zie Amsterdam zoals je het niet eerder zag en bewonder het lichtfeest vanaf een boot, te voet of vanaf je fietszadel. Op eigen houtje of georganiseerd, net waar je zin in hebt.

Wanneer: 29 november 2018 t/m 20 januari 2019
Meer infowww.amsterdamlightfestival.com

Winter Efteling

Een uitje naar de Efteling is altijd een goed idee en valt geheid bij iedereen in de smaak. Het attractiepark is extra bijzonder en sfeervol in de wintermaanden met de Winter Efteling! Denk: attracties in winterse sferen, besneeuwde dennen, knisperende haardvuren, een ijsbaan in het IJspaleis en baantjes crosscountry skiën.

Wanneer: 12 november 2018 t/m 31 januari 2019
Meer infowww.efteling.com

Dickensfestijn Deventer

De vrekkige Scrooge van Charles Dickens ken je ongetwijfeld. De Engelse schrijver creëert een sprookjesachtige wereld in zijn boeken. Een wereld die je live beleeft tijdens het jaarlijkse Dickensfestijn in Hanzestad Deventer. De hele stad wordt bevolkt door bijna 1000 personages uit zijn boeken, van Scrooge tot Oliver Twist, van weeskinderen tot Christmas carol singers.

Wanneer: zaterdag 15 en zondag 16 december 2018, 11.00-17.00 uur
Meer infowww.dickensfestijn.nl

IJsbanen Amsterdam, Gouda & Cool Event

In de winter duiken ze overal op: ijsbanen. Zo is er vanaf 17 november 2018 de nodige schaatspret op de sfeervolle ijsbaan bij het Rijksmuseum in Amsterdam, inclusief kerstmarkt en Ice Village waar je winterse gerechten proeft.

Of wat te denken van de stad Gouda waar een ijsbaan rondom het oude Stadhuys wordt gebouwd. Uiteraard met Koek & Zopie en een grote kerstboom op de Markt. Een rondje stadhuis kan daar van 19 december 2018 tot en met 13 januari 2019.

Ben je in Scheveningen, dan kun je zwieren en zwaaien bij het Kurhaus en naar beneden roetsjen in een tube op een sneeuwhelling bij het Cool Event

Pure Markt-wintermarkt en kerstmarkten

Ze horen simpelweg bij de decembermaand: kerstmarkten en wintermarkten. Voor een flinke dosis sfeer, gezelligheid, lekker eten en het vinden van de beste boomcadeaus. Neem de Pure Markt: zij strijken met hun wintermarkt op 16 december neer in Amsterdamse Amstelpark en op 23 december bij Park Frankendael.

Een andere, echte shopping-aanrader is de Swan Market, op 15 en 16 december op het Neude in Utrecht en in Tilburg bij de hippe Spoorzone 013. Dé plek voor originele presentjes, kleding en interieuraccessoires.

Tot slot een fijne (drijvende) kerstmarkt: die van Leiden, gebouwd op de Nieuwe Rijn in hartje centrum, van 14 t/m 26 december 2018.

WinterWelVaart Groningen

WinterWelvaart Groningen is een op en top winters uitje in de Groningse binnenstad. Tijdens dit event meren zo’n 25 historische schepen aan bij de kades in en rond de Hoge der A. Ze vormen het decor voor een festival vol muziek, ambachten, theater en schippersverhalen. In de stad zelf is een gezellige kerstmarkt.

Wanneer: 21 t/m 23 december in Groningen, daarvoor doen de schepen de plaatsen Appingedam (8 december) en Zoutkamp (8 & 9 december) aan
Meer infowww.winterwelvaart.nl

Wereldkerstcircus Carré

De decemberklassieker bij uitstek: het Wereldkerscircus in Carré met spectaculaire acts, paarden, clowns en betoverende trapezenummers. Dit jaar in Amsterdam speciaal een ode aan Philip Astley, de grondlegger van het circus, met een meer dan indrukwekkend Kozakkennummer met spannende sprongen en salto’s te paard. Het circus en de acts behoren tot de absolute wereldtop.

Wanneer: 20 december 2018 t/m 6 januari 2019
Meer infowww.carre.nl

Kerstwandeling Kaapse Bossen

Op een gegeven moment wil je de kerstdis en kerstboom wel even laten voor wat ze zijn. Lekker naar buiten voor een verfrissende winterwandeling, op het strand of in de bossen. Extra leuk om dit te doen met een boswachter die de omgeving op z’n duimpje kent. Natuurmonumenten organiseert een prettige kerstwandeling op Tweede Kerstdag door de Kaapse Bossen bij Utrecht. Anderhalf uur banjeren door de natuur met onderweg een opwarmdrankje bij de kachel.

Wanneer: 26 december 2018
Meer infowww.natuurmonumenten.nl

Vloggen in COMM Den Haag

Plan tijdens de kerstvakantie een museumuitje in. Leuk en leerzaam, ook voor cultuurbarbaartjes. De meeste musea organiseren speciale kerstactiviteiten. Zoals COMM, het museum voor communicatie, in Den Haag. Van een speurtocht voor kinderen vanaf 4 jaar tot een mini-workshop vloggen waar je (vanaf 8 jaar) je eigen
nieuwjaarsgroet in elkaar knutselt. Kijk op Museumkaart voor meer museumideeën.

Redactie MiniMe.nl

Door

05 maart 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.