Top 10 kerstuitjes voor het gezin

Top 10 kerstuitjes voor het gezin

Wat zijn de leukste plekken om naartoe te gaan rond de feestdagen? Wij zochten de tofste, mooiste en gezelligste plekken van Nederland op.

Heb je even geen idee waar je naartoe wil in de kerstvakantie? Een kerstmarkt heb je inmiddels wel gezien, je bent klaar voor iets nieuws en origineels. De kids moeten het daarnaast natuurlijk ook leuk vinden. Wij zochten daarom naar de leukste kids-proof uitjes voor in de kerstvakantie. Van sing-along festivals tot lichtshows en een winter wonderland, dit is de top 10 met originele kerstuitjes voor het gezin.

Ijsbeelden Festival in Zwolle

Ook dit jaar worden weer honderden kilo's sneeuw en ijs omgetoverd tot de mooiste sculpturen. Een ijskoets, leeuwen, gondels en treinen, maar ook bekende figuren zoals Olaf uit Frozen en Davy Jones uit Pirates of the Carribean zijn al eens voorbij gekomen. Ook dit jaar belooft weer een mooie show te worden. Als je de sculpturen gezien hebt kunnen de kids daarnaast in het Eventplaza verschillende kermisattracties in. Vervelen zal je je hier niet snel doen!

Junior Songfestival X-mas Show Den Bosch

Op 20 december kunnen je kids de hele dag door meezingen met de leukste kerstliedjes, want er is een echte sing-along kerstshow in Den Bosch. Ook treden deelnemers van het Songfestival op zoals Femke Meines en Ralf Mackenbach. Het concert begint om half 4 's middags, dus dat is prima vol te houden voor kinderen van alle leeftijden. 

ARCHEON ALPHEN AAN DEN RIJN  

In de winter heeft het Archeon een ijsbaan en het hele museum is omgetoverd in een winterse sfeer. Heel tof is de optie om een kerstbrunch of nieuwjaarsbrunch te boeken waarbij Romeinse, prehistorische en middeleeuwse bewoners uit het Archeon voor vermaak zorgen. Schuif jij aan?

Sprookjesverhalen in Kasteel de Haar Utrecht

Ook dit jaar heeft Kasteel de Haar weer een nieuw verhaal over de baron en barones van het kasteel met allerlei sprookjesfiguren. Daarnaast zijn er 's avonds lichtjesavonden waarin het kasteel sfeervol wordt verlicht. Mocht je nog heel graag naar een kerstmarkt willen, dan organiseert kasteel de Haar ook van 25 tot en met 29 november een christmas fair. 

Amsterdam light festival

Door het centrum van Amsterdam kan je een mooie route volgen langs allerlei verlichte gebouwen en kunstwerken. Ook heel leuk is de tocht over de grachten met een van de kanaalschepen, dan kan je een deel van de lichtshow van dichtbij zien. 

Fijne feestdagen festival in Eindhoven  

In deze winterperiode heeft Eindhoven verschillende gezellige kerstmarkten met schaatsbaan. Daarnaast zijn er ook veel wintervoorstellingen binnen en buiten, dus check zeker de agenda

WINTER STATION IN HET SPOORWEGMUSEUM UTRECHT 

Het Spoorwegmuseum heeft in de winter een ijsbaan van 500m2 waar ook schaatsen te huur zijn. Daarnaast kan je lekker eten in het restauratierijtuig en bij de winterBBQ, een spannende speurtocht doen, optredens met jazz- en popmuziek bijwonen, ritjes maken in een carrousel en creatieve workshops volgen.

China Lights Zuidlaren sprookjeshof  

Duizenden lampionnen en lichtgevende sculpturen zullen dit jaar weer tentoongesteld worden in China Lights. Het thema van 2015 is sprookjes en als je bij dit festival rondloopt heb je echt het idee zo een sprookjesboek binnen te zijn gewandeld. Daarnaast is ook het attractiepark Sprookjeshof geopend.  

Winter welvaart Groningen  

In Groningen mag je weer op en langs de historische schepen wandelen tijdens de WinterWelVaart. Je kan ook de kerstmarkt bezoeken, waar allerlei ambachtelijke producten worden verkocht. En heb je zin in een historische film, dan kan je de film Kerstvloed bekijken. Leuk extraatje is dat het Noordelijk Scheepvaartmuseum dan gratis toegankelijk is. 

Carnivale Den Haag  

Rond de Kerstdagen komt Carnivale naar Den Haag, een circus met een ouderwetse uitstraling. Hier kan je nog acts als vuurspuwen zien, maar er zijn ook modernere voorstellingen zoals BMX- en mountainbikeshows in een circusarena. Ook kan je er lekker eten en drinken bij een van de vele tentjes op het terrein. 

Heb jij nog een favoriet uitje dat je hier graag wil delen? Laat een reactie achter en laat deze lijst groeien!

Daisy van Schaijik

Door

17 november 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.