Baby leert rollen

Baby leert rollen

Je baby leert rollen! Maak je borst maar nat want wanneer deze mijlpaal is bereikt, zijn de momenten dat je kleine stil ligt voorbij. Het is een grote mijlpaal die je absoluut niet wil missen: omrollen!

Baby leert rollen. Wanneer je baby leert omrollen heeft hij een hele grote mijlpaal bereikt! Maar wanneer begint je baby met omrollen? We vertellen je alles wat je wel en juist niet moet doen tijdens de fase dat jouw baby leert rollen.

Baby leert rollen

Voor je baby begint met zitten, kruipen en lopen komt het omrollen. Wanneer je baby zijn hoofdje kan optillen en zijn spieren sterk genoeg zijn kan het rollen beginnen. Vanaf dit moment kan je je borst nat gaan maken want het stil liggen is voorbij. De meeste baby's rollen eerst van hun rug op hun zij voor ze kunnen rollen zoals ze willen.

Spieren van je baby trainen

Wanneer je kleine veel tijd op zijn buik doorbrengt traint hij zijn spiertjes zodat hij zichzelf kan voort bewegen. Als je baby huilt wanneer hij op de grond ligt kan je hem op jouw buik laten liggen. Zo creeër je een veilige plek en kan je baby naar jou kijken. Daarnaast is dit ook een extra work out voor je kleine, want elke keer als hij zijn hoofd omhoog doet om je aan te kijken, traint hij zijn spieren.

Wanneer begint een baby met omrollen?

Tussen de 4 en 6 maanden kan het omrollen beginnen. Je kleine kan zijn hoofdje dan goed optillen en de spieren zijn sterk genoeg. 

Tips om omrollen te stimuleren

Ga vooral lekker spelen met je kleine. Speel je met je baby's voeten dan vallen die vaak vanzelf een keer opzij, waardoor je de zijligging oefent. Ook kun je het ene been over het andere kruisen zodat je het rollen in gang zet, of probeer die kleine met zijn rechterhand naar speelgoed te laten grijpen dat aan de linkerzijde hangt. Deze beweging is dezelfde als die om het rollen in gang te zetten. 

DOE HET RUSTIG AAN

Het is logisch dat jij je baby graag ziet rollen, het is dan ook één van de vele mijlpalen in het leven van je kleine. Maar probeer  je kleine absoluut niet te forceren en hem daarbij onder druk te zetten. Het belangrijkste hierbij is ook om je kleine niet met andere leeftijdgenoten te vergelijken. Heb geduld, geniet van de momenten met je baby en blijf stimuleren, dan komt het allemaal wel goed! En hou in de gaten wanneer je baby moe wordt.

Heb jij nog tips voor andere mama's om hun baby te laten rollen, let us know!

Isabelle Spapé

Door

20 februari 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.