Stress en zwanger worden

Stress en zwanger worden

Stress en zwanger worden. Is stress echt zo slecht dan? Alhoewel het nog niet helemaal bewezen is lijkt stress invloed te hebben op het krijgen van een kindje.

Oké, jullie hebben het besluit genomen, jullie gaan proberen zwanger te worden. Van plan om er nu vol tegen aan te gaan? Niet doen! Met alle druk om zwanger te worden is het moeilijk relaxen. en we weten allemaal dat stress wel het laatste is wat je zwangerschap nodig heeft. 

Stress en zwanger worden

Is stress echt zo slecht dan? In verhouding tot andere medische spelbrekers speelt stress natuurlijk niet zo'n grote rol, maar het heeft wel invloed. Onderzoekers aan de Ohio State university onderzochten vrouwen tussen de 18 en 40 jaar die geen vruchtbaarheidsproblemen hadden en allemaal zwanger probeerden te raken. Het bleek dat vrouwen met veel stresshormonen de kleinste kans hadden op een bevruchting binnen 12 maanden. 

Zwanger worden obsessie

Even een vluggertje, paniek als één van de twee niet op de vruchtbare dag thuis is, allemaal dingen die stressvol kunnen zijn. Onthoud dat je zwanger worden gewoon niet kunt plannen. 

Stress schadelijk voor je ongeboren kindje

In tegenstelling tot stress en zwanger worden is de relatie tussen stress en de gezondheid van je soon to be born baby wel goed vastgelegd. Veel stress tijdens de zwangerschap kan leiden tot een lager geboortegewicht en gedragsproblemen. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. 

Stress vermijden hoe doe je dat?

Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan! Hier een aantal tips die je kunnen helpen. 

Girl, take it easy! Had jij last van stress en hoe ging jij daar mee om? Let us know.

Isabelle Spapé

Door

01 december 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.