8 Tekenen dat hij klaar is voor het vaderschap

8 Tekenen dat hij klaar is voor het vaderschap

Vraag jij je wel eens af of jouw partner klaar is voor een kleine? Aan deze 8 signalen kun jij merken dat hij klaar is voor het vaderschap.

Zodra wij een man zien met een kleine, gaan onze eierstokken rammelen. Op de één of andere manier wordt een man altijd een stuk aantrekkelijker wanneer hij goed met kinderen is. Maar betekent dit ook direct dat jouw partner klaar is voor het vaderschap?   

8 Tekenen dat hij klaar is voor het vaderschap 

1. Hij is super zorgzaam

Lig je ziek op bed of zit je even niet zo lekker in je vel? Jouw partner zorgt super goed voor jou. Hij rent even naar de supermarkt om thee met honing te halen en is bereid om voor je naar de apotheek gaan.  

2. Helpt mee in huishouden

Stofzuigen, de vaat doen of zo nu en dan een doekje door het huis halen. Hij doet het! Meestal als je het vraagt, maar soms ook spontaan uit zichzelf. Hij vindt het belangrijk dat het huis netjes is. 

3. Hij is verantwoordelijk

Hij is super verantwoordelijk als het erop aan komt! Belt je zusje om drie uur 's nachts of je haar op wil halen uit de stad? Dan springt hij met alle liefde in de auto en brengt haar veilig thuis. 

4. Hij vindt het altijd leuk om je neefjes en nichtjes te vermaken 

Naar de speeltuin met drie, vier of vijf kinderen? Geen probleem! Hij vindt het gezellig en stelt ook regelmatig voor om op een neefje of nichtje te passen.  

5. Is stressbestendig  

Per ongelijk de kaasschaaf te enthousiast gebruikt en vervolgens schreeuwen alsof je hand eraf ligt? Dan is hij volkomen stressbestendig. Een beetje bloed, daar deinst hij niet voor terug. 

6. Hij kan een huisdier verzorgen 

Een vogel, muis, hamster, konijn, kat of hond? Hij verzorgt ze! En niet alleen door deze beestjes in leven te houden, maar door hen ook de nodige aandacht te geven.  

7. Hoeft niet meer elk weekend aan de bar te staan   

Op vrijdagavond op de bank met Netflix aan? Dat vindt hij helemaal prima! Hij vindt het heerlijk om met vrienden een drankje te doen, maar vindt het net zo fijn om een rustig avondje te hebben.  

8. Heeft overal wel een oplossing voor 

Vroeger was het je moeder of vader die altijd overal een oplossing voor had. Nu is het je partner die met wijze adviezen komt en oplossingsgericht denkt!  

Heeft jouw partner alle 8 tekenen? Dan moet hij natuurlijk nog wel vader willen worden. Weten of je er samen klaar voor bent? Lees dan het artikel 'wanneer klaar voor een kind?' 

Rosalyn van Houwelingen

Door

10 december 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.