RS-virus bij baby

RS-virus bij baby

Hoe gevaarlijk is het RS-virus bij een baby? En wat kun je er het beste tegen doen? No worries, we gaan je helpen!

Het RS-virus (Respiratoir Syncytieel-virus) is in de meeste gevallen vrij onschuldig. Het is een besmettelijk virus dat lijkt op een verkoudheid. Hoe je jouw kleintje hier doorheen helpt? We zetten alles voor je op een rijtje! 

Wat is het RS-virus?

Meestal veroorzaakt het RS-virus een onschuldige verkoudheid, maar soms kan het ook leiden tot een ontsteking. Het RS-virus veroorzaakt dan een infectie in het keeltje en de neus. Omdat de longen van een babytje nog niet volgroeid zijn komt het vaker bij baby's en peuters voor. De besmetting werkt het zelfde als bij een verkoudheid. 

Symptomen RS-virus

De eerste symptomen zijn hetzelfde als die van een verkoudheid. Bij sommige baby's worden de klachten erger. Ze kunnen dan last krijgen van:

  • Koorts
  • Zware of piepende ademhaling
  • Minder drinken 
  • Langdurige hoestbuien
  • Slaperig
  • Snellere ademhaling

Merk je dat je kindje last heeft van deze symptomen? Neem dan het zekere voor het onzekere en ga even langs je huisarts. Safety first!

Behandeling RS-virus

Omdat het een virus is werkt antibiotica niet tegen het RS-virus. Wat je wel kunt doen? Het enige wat je eigenlijk kunt doen is je kindje goed uit laten zieken. Als hij het erg benauwd heeft, kun je hem een zoutoplossing geven maar daar houdt het wel mee op. De gezondheid van je kleine gaat natuurlijk boven alles! Merk je dat je kleine last heeft van bovenstaande symptomen, neem dan contact op met je huisarts!

Isabelle Spapé

Door

24 november 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.