Zwanger & Ambitieus

Zwanger & Ambitieus

Opeens als je moeder bent dan draait alles om balans. Maar eigenlijk begint dat geintje veel eerder. In ieder geval voor mij.. Ik ben nu voor de tweede keer zwanger en heb energie voor vier!

Super handig joh! Ik zit boordevol ideeën die ik wil gaan oppakken alleen ja… Daar komt 'ie: hoe blijf je dan toch in balans? Want ja, je hebt ook een kleintje in je belly en het is niet de bedoeling dat je thuis komt met een keiharde voetbal als buik..

 

Kun je zwanger en ambitieus zijn?

Deze vraag heb ik mijzelf al een paar keer gesteld. Gelukkig, het kan echt! Het zou ook wat zijn als je ineens als een moeke op de bank verdwijnt. Ik voel me fantastisch, heb eigenlijk totaal niet door dat ik zwanger ben. Ja, af en toe een schop en wat kwaaltjes, maar voor de rest is alles hetzelfde. En daar zit voor mij het gevaar. Als ik niet uitkijk pak ik (met al die energie die ik extra heb gekregen vanaf week 15) veel te veel projecten op. Daarom moet ik van mijzelf de discipline opbrengen om aan wat “regeltjes” te houden 

één avond per week is mijn beauty avond

Hoewel mijn laptop en telefoon naar mij lonken, duik ik in bad. Gewoon met een tijdschrift, heerlijk even genieten. We hebben in ons nieuwe huis een prachtig bad, dus daar moet ik zeker gebruik van maken. Vervolgens smeer ik me lekker in, lak ik mijn nagels en voor dat ik het weet ben ik helemaal ontspannen! 

pauze moment op de dag

Je kent het vast wel, zit je net lekker in je workflow moet je pauze houden. Grof gezegd haat ik dat... Toch merk ik dat als ik heel de dag van hot naar her aan het gaan ben, ik niet goed adem. Ik word onrustig en merk dat ik me gestrest voel. Ik kreeg als tip om af en toe even apart te gaan zitten. Kom even tot rust met een kop thee. I know, dat is best een uitdaging, maar ik merk als ik het wel doe dat ik aan het einde van de dag veel meer energie heb.

Geen zeef meer

Als ik het idee heb dat ik het overzicht kwijt ben krijg ik stress. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar nu ik zwanger ben lijkt mijn hoofd toch wat minder scherp (zacht uitgedrukt). Dus ik moet strikt zijn en zorgen dat ik het overzicht hou. Hoe doe ik dat? Ik ben sinds een paar maanden begonnen met een bullet journal. Het helpt me om overzicht te houden. Ik schrijf er echt alles in, zowel werk als privé.

Werk met projecten

Als je honderd dingen tegelijk doet kom je nergens. Kies dus één project en ga daar lekker mee aan de slag. Ik heb een wensen lijst van wel 1000 te gekke ideeën die ik zou willen aanpakken, maar ik moet realistisch zijn. Als straks de kleine geboren is, kun je (een periode) niet alles. Je kunt beter één ding af hebben dan van alles een beetje. 

Op je tandvlees de bevalling in

Stel voor jezelf een limiet tot wanneer je met alles doorgaat en wanneer je zwangerschapsverlof begint. ik weet van mijn vorige zwangerschap dat ik tot een week voor de bevalling nog wel op kantoor was, natuurlijk geen volle dagen. Het lastige vond ik dat ik me niet geestelijk kon voorbereiden op de kleine die er aan kwam. Dus heb ik me nu voorgenomen dat ik dit keer ook echt tijd wil hebben voor de bevalling waar ik echt met babydingen bezig kan zijn. En natuurlijk gezellig tijd kan doorbrengen met Maud!

Wat is nu echt belangrijk?

Klinkt lekker cliché maar hé, we moeten daar ook wel eens even bij stilstaan! Als ik denk aan mijn kleintje die ik al heb rond lopen, en dat er nog eentje aankomt, dan realiseer je je wel weer even wat is nu echt belangrijk. In de waan van de dag kun je dat echt vergeten. Heb jij al een klein spookje rondlopen? Zet een fotolijstje op je bureau. In super drukke momenten denk je weer even ooooh ja!

Leg je bij de struggle neer

Ja het blijft een struggle, dat je zult hebben als je zwanger bent, maar ook als je kindje er straks is. Gebroken nachten, borstvoeding gaat niet of te goed, wennen aan een nieuw ritme nou ja je kent het wel. Of je kent het niet, maar ik wil je niet ontmoedigen :)  Neem maar van mij aan dat het handig is om je bij de struggle neer te leggen. En meer een instelling te hebben go with the flow. Je hebt fantastische dagen er tussen zitten en soms ook een off day… So be it!

Mindfull zwanger

Al jaren probeer ik mindful door het leven te gaan. Ik geloof dat je dagelijks zoveel prikkels krijgt dat het goed is om af en toe gewoon even in het “hier & nu” te zijn. Dat is helemaal belangrijk tijdens je zwangerschap, als je aan het bevallen bent of als (nieuwe) moeder. Toen ik van Maud zwanger was heb ik mindfull bevallen gelezen en daar heb ik zowel tijdens mijn zwangerschap, gedurende de bevalling en daarna aan gehad. Dus ja, ik verplicht mijzelf om het boek opnieuw te lezen. 

Doe aan zwangerschapsyoga

Ga naar zwangerschapsyoga! Het verplicht je om écht één keer per week tijdens dat uurtje met je hummeltje bezig te zijn. Kijk wel goed welke yoga bij je past. Sommige zijn mega zweverig. Ik vind die lessen echt super fijn. Het helpt me om even rust te krijgen in mijn hoofd en ook krijg je goede tips, waardoor ik steeds zelfverzekerder word over de aankomende bevalling.

 

Sarah Glasbergen

Door

31 oktober 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.