Update van Sarah: we zijn eindelijk verhuisd!

Update van Sarah: we zijn eindelijk verhuisd!

Yes, we zijn eindelijk verhuisd! Verhuizen met een tweejarige peuter is niet niks. Maud moest best wennen aan ons nieuwe huis - waar ook nog niet alles af is.

Ik heb zoveel berichtjes gekregen hoe nu met ons gaat. Op Instagram en YouTube heb je veel van onze verbouwing en verhuizing kunnen zien, maar de laatste tijd is het is aan mijn kant een beetje stil geweest. Het was zó druk met verhuizen. En 's avonds koos ik er vaak liever voor om een beetje te chillen, nog wat te werken en af en toe wat dozen uit te pakken in plaats van op social media te zijn. Maar ik ben weer boven water! Ik praat je graag bij hoe het nu gaat met ons.

Is ons huis klaar?

Ehm... ik zou zo graag willen zeggen JAAA, maar dat is nog niet zo. We hebben nog geen deuren (ook niet bij de wc, oeps), er moet nog véél geschilderd worden en zo zijn er nog meer dingen. Maar goed. Het is prima weer geweest en we leven veel buiten! Een week voor de verhuizing zag het er nog niet naar uit, maar we hebben wc's, een keuken en een bad én douche die gebruiksklaar zijn. Wat wil je nog meer? Ik geef vast een preview!

Toilet

Voor het toilet hebben we gekozen voor een ViFresh wc van Villeroy & Boch. Deze is super hygiënisch, want dit toilet heeft geen spoelrand! Dus kunnen hier geen bacteriën onder kunnen blijven zitten. Achter de zitting zit een klein vakje waar je een toiletblokje in kunt doen. Het toilet regelt dan vervolgens zelf de dosering die mee komt met spoelen. Sinds de verhuizing is het met Maud's zindelijkheid niet meer zo denderend gesteld, maar ze maakt al af en toe gebruik van onze hightech wc! Hopelijk zijn we snel weer op de goede weg... Omdat ik de tegels zó vet vind, deel ik graag een fotootje van mijn toilet. Als het helemaal af is zal ik nog eens een uitgebreide home tour doen!

Badkamer

Ik ben heel blij met het bad wat we hebben uitgekozen bij Soak. Er is nu nog teveel chaos (ook in mijn hoofd, op kantoor is het namelijk ook aardig druk) waardoor ik er nog niet ontspannen in heb gelegen, maar Maud geniet er al volop van. Mijn droom was een vrijstaand bad - en die hebben we nu! Omdat onze badkamer nog niet helemaal af is, heb ik nog geen leuke foto. Nog even geduld tot die home tour...

Verhuizen is Wennen voor onze peuter Maud

Voor Maud was de verhuizing wel even wennen. Dat had ik eigenlijk niet echt verwacht. Ze is zo'n makkelijk grietje die nooit van slag is als ze in een andere omgeving is, maar nu was het wel even anders. Het kan ook haast niet anders. Haar nieuwe kamer, een nieuwe omgeving en ook nog zoveel mensen over de vloer die aan het klussen zijn. De eerste paar nachten sliep ze heel onrustig en had ze heel veel gekke dromen. Overstuur werd ze dan wakker. Dat was zo zielig! Na een week was dat gelukkig over en slaapt ze weer als een roosje. Haar kamer moet ik nog helemaal stylen, maar we hebben geprobeerd het zo eigen mogelijk te maken met knuffels. Ik houd je op de hoogte van het resultaat!

Van appartement naar een heel huis

Wat is dat een overgang! We woonden in een appartement en zijn nu naar een 'heel' huis gegaan. De eerste paar dagen vond ik dat wel wennen. Een appartement is heel overzichtelijk, maar nu kon ik Maud niet altijd meer zien. Maar Maud vond het gelukkig gelijk reuze interessant en vermaakte ze zich écht tien keer beter. Zowel in de tuin als binnen. Ik zie dat ze zo van geniet van onze nieuwe plek, dus daar ben ik heel blij om!

spelen met Buurkindjes

Nog een voordeel van ons nieuwe huis: er wonen heel veel kindjes in de buurt! De eerste dagen was ze helemaal door het dolle van alle kindjes die met haar wilden spelen. Toen ik dat zag dacht ik écht: wow, hadden we dit maar eerder gedaan. Maar wij vonden het zelf nogal een stap om te verhuizen naar een grote mensen huis haha! 

"Wij hebben altijd gezegd dat we nóóit gaan kamperen in een huis dat nog niet af is."

Genieten van kleine stapjes

Wij hebben altijd gezegd dat we met ons drukke werk nóóit gaan kamperen in een huis dat nog niet af is. Toch is het zo gelopen - omdat we ons appartement uit moesten. Maar ach, het is zomer en we genieten nu volop van onze tuin. Ook is het heel leuk dat je juist alle kleine stapjes enorm waardeert. Als ik thuis kom van werk en een deurpost is geschilderd of ineens hebben we een deur in de toilet (!!) dan ben ik dolblij. 

inrichten en stylen

Ik kijk er natuurlijk wel heel erg uit dat ons huis helemaal ingericht en gestyled is. Dat alles klopt, maar dat vind ik nog wel een lastige klus. Ik vind het zo moeilijk om alles bij elkaar te zoeken. Daar moet je best wat tijd in stoppen, maar juist omdat ik al zo druk ben kom ik daar niet echt aan toe. Ik zal toch nog eens wat Pinterest avonden moeten inplannen...

Ik heb nog niet eerder zo'n stuk geschreven op MiniMe.nl. Ik ben stiekem wel benieuwd wat jullie ervan vinden. Ik vind het super leuk om te doen en zal jullie op de hoogte houden van volgende updates!

Liefs!

Sarah

Sarah Glasbergen

Door

20 juli 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.