8x Vaardigheden die je leert als moeder

8x Vaardigheden die je leert als moeder

Sommige vaardigheden leer je pas echt goed onder de knie te krijgen zodra je moeder wordt. Hoeveel herken jij er?

Je hebt niet alleen een kind gekregen, maar ook een heel rijtje met nieuwe vaardigheden. Ja hoor, schrijf maar op je cv dat je als de beste kunt onderhandelen en plannen jouw tweede natuur is!

1. Onderhandelen

Zodra je baby een peuter is, leer je onderhandelen als de beste. 'Ik wil jou straks best dit boekje voorlezen, maar dan moet je nú even een hap eten.' En eigenlijk houdt dat niet meer op tot ze het huis uitgaan. 'Nu je kamer opruimen, anders straks geen voetbaltraining.' Wedden dat deze onderhandel skills je ook nog goed van pas komen in je carrière?

2. Conditie

Ook al zie je nooit een sportschool van binnen, je conditie gaat met sprongen vooruit zodra je een of meer kids hebt. Je blijft er maar achteraan rennen - drie tellen uitrusten op de bank met een tijdschrift is er echt niet meer bij (boehoeee). 

3. Je nergens iets van aantrekken

Hoe fijn is de eigenschap dat het je níks kan schelen wat anderen van je denken? Dat leer je dus ook vanzelf als moeder. Als je je kids wel eens meeneemt naar een winkel dan. Een kind krijsend op de vloer? Jij haalt er je schouders over op en het laatste waar je je druk om maakt is wat eventuele andere shoppers denken. Als ze zelf kinderen hebben weten ze wat het is, en zo niet: jammer dan.

4. Plannen

Plannen en vooruit denken wordt je tweede natuur. Terwijl je baby 's middags even slaapt, snijd jij vast alle groenten voor de pasta die vanavond op het menu staat en maak je meteen een groentehapje voor de little one. En als je in je pauze toch even langs de supermarkt rent voor een extra pak melk, kun je mooi bij de drogist verderop nog even de billendoekjes uit de aanbieding meenemen. Hoef je dat in het weekend niet meer te doen.

Lees ook: Dit herkent elke peutermoeder

5. Loslaten

Je leert al heel gauw veel dingen die ooit belangrijk voor je waren los te laten. Netjes geföhnde en gestijlde haren? Tegenwoordig ben jij miss topknot herself. En hechtte je eerst veel waarde aan een schoon en opgeruimd huis, nu ben je al tevreden dat in elk geval al die broodkruimels onder de tafel weg zijn en je die mega voorraad speelgoed in een dichte kast kunt gooien. Als je rommel niet ziet, is het er ook niet, toch?

6. Afleiden

Voor je het weet ben jij de koningin van de afleidingstrucs. Dreigt je kind hysterisch te worden omdat hij even geen filmpje mag kijken, dan weet jij dat te voorkomen door naar buiten te wijzen en hard te roepen 'hee kijk, daar loopt de poes van de buren!' Zo, dat drama ook weer in de kiem gesmoord.

7. Multitasken

Ja, jij kunt tegelijkertijd je baby de fles geven, je agenda ordenen en make-up op doen. En dat is nog maar een van je vele multitask talenten.

8. Relativeren

Als je collega in rep en roer is omdat een belangrijke mail een uur te vroeg is verstuurd, denk jij nu: ach, daar gaat niemand dood van? Er zijn belangrijkere dingen om je druk over te maken. Op sommige dingen heb je nou eenmaal weinig invloed. Zonde om daar je energie aan te verspillen.

Lees ook: 9 voornemens die je na je bevalling niet gaat waarmaken

Rosanne Buitendijk

Door

22 december 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.