Zwanger en zo moe, wanneer houdt dat op?

Zwanger en zo moe, wanneer houdt dat op?

Zit je in het eerste trimester van je zwangerschap en ben je zo ontzettend moe? Geen paniek, het hoort erbij en wordt echt minder!

Ben je zwanger en super moe? Don't worry, je bent echt niet de enige die er last van heeft. Het is heel normaal dat je héél erg moe bent tijdens je zwangerschap. De een heeft er wat meer last van dan de ander, maar ik kan je één ding garanderen, het is niet voor eeuwig!

 

zwanger en zo moe oorzaken 

Wil je ook het liefste elke avond om half 8 naar bed? Zelfs na een nacht van 12 uur slaap heb je het gevoel dat je nog een etmaal bij moet slapen. De vermoeidheid slaat vooral toe in het eerste trimester, wat eigenlijk best logisch is. Als je zwanger bent, verandert er zo veel in je lichaam. Door de zwangerschapshormonen is je lichaam hard aan het werk.

De meeste hormonen die tijdens je zwangerschap vrijkomen, zitten ook al in je lichaam wanneer je niet zwanger bent. Tijdens de zwangerschap worden sommige hormonen ineens in enorme hoeveelheden geproduceerd, waardoor ze uit balans raken. Deze veranderingen zijn noodzakelijk om je zwangerschap goed te laten verlopen en om je lichaam voor te bereiden op de bevalling en eventueel borstvoeding. Dat vergt aardig wat energie!

Nog iets om niet te vergeten, is natuurlijk het feit dat je nu niet alleen je eigen lichaam draaiende moet houden, maar ook dat van je baby. Doordat je stofwisseling sneller gaat, je suikerspiegel en bloedruk dalen is dat het gevolg van vermoeidheid. 

Benieuwd naar wat er wekelijks gebeurt tijdens je zwangerschap?

Wanneer houdt het op?

Zwangerschapsmoeheid gaat over, maar het verschilt per persoon wanneer dat het geval is. De een is de gehele zwangerschap doodmoe en de ander gaat na week 12 weer helemaal fit door het leven. Geniet van de fitte periode, want tegen de tijd dat je gaat bevallen slaat de vermoeidheid weer aardig toe! 

 

Isabelle Spapé

Door

27 juli 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.