De oplossing voor gebroken nachten: de nachtnanny

De oplossing voor gebroken nachten: de nachtnanny

Het is een hot item: de nachtnanny. Terwijl de een er schande van spreekt, hangt de ander de vlag uit voor dit nieuwe fenomeen. Dit vinden de MiniMe moms er van.

Het AD berichtte over de nachtnanny en haalde zich daarmee heel wat momwars op de hals. Een nachtje doorslapen voor zo'n driehonderd euro. Wij vinden het in elk geval heel erg anno nu, maar zouden we er ook gebruik van maken? 

Wat doet een nachtnanny

De nachtnanny is een oppas die 's nachts een oogje in het zeil houdt bij kleine kinderen. Vaak zelfs bij pasgeboren kinderen, en daar zit dan ook de crux. Want hoewel we ons hier op de redactie allemaal kunnen voorstellen dat je een keer op een punt komt dat je heel wat over hebt voor een rustig nachtje slaap, zonder beschuldigend over te willen komen denken we toch dat een pasgeboren baby 's nachts vooral behoefte heeft aan zijn eigen vader en moeder voor de nodige liefde, aandacht en voeding.

Maar stel dat: je kindje is een maand of 3 en je bent echt. heel. erg. moe. Heb je dan driehonderd euro over voor een nachtnanny zodat jij even kunt bijtanken? 

'Absoluut! Lijkt me heerlijk!', riep Sarah hier impulsief. 'Maar waarom? Je kunt je kindje toch ook bij opa en oma brengen? zei Daisy. 'Ja maar wat nou als je familie helemaal niet in de buurt woont?' bracht ik in. 'Ik zou alsnog gewoon wakker worden als mijn kind huilt, ook al hoef ik er dan dankzij de nanny niet uit.' mopperde Daisy nog. Dus ja, wij zijn team #meningenverdeeld.

Zou het voor jou een uitkomst zijn of heb jij een andere briljante tip tegen slaapgebrek?

Rosanne Buitendijk

Door

22 november 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.