Eropuit in de zomer: leuke plaatsen in Nederland

Eropuit in de zomer: leuke plaatsen in Nederland

Blijven jullie deze zomer lekker in Nederland? Ook leuk toch! Er zijn genoeg leuke plaatsen in Nederland om te bezoeken tijdens een dagje uit. Onze tips!

Toerist in eigen land spelen is ook leuk! We maakten een lijstje met mooie, bezienswaardige plekken in Nederland die heel leuk zijn voor een dagje weg. 

Dagje weg: Lisse en omgeving

Bij Lisse vind je de wereldberoemde Keukenhof, maar daar wilde ik je niet persé naar toe sturen. Mij lijkt het leuker om te fietsen langs de kleurrijke bollenvelden, gekke foto's te maken en onderweg ijsjes te eten. Je kunt zelfs naar de kust fietsen - Lisse ligt vlakbij het strand van Noordwijk. Je bent hier ook in de buurt van de Linnaeushof, Europa's grootste speeltuin. Misschien dat je kids zo lief zijn dat ze een bezoekje best verdiend hebben?

Dagje uit: Alkmaar met kinderen

Alkmaar is echt een heel cute stadje! Natuurlijk moet je even de kaasmarkt bezoeken, daarvoor moet je je bezoek wel op vrijdag plannen. Zeker weten dat je kids hier hun ogen uit kijken. Daarna lekker lunchen, een beetje winkelen... en sluit de dag af bij een strandtent in Egmond aan Zee, even verderop. 

Toerist in eigen land: Delft

Nog zo'n mooi, charmant stadje is Delft. En leuk: hier barst het van de historie. Het is de plek waar Willem van Oranje woonde, werd vermoord en waar zijn graf is. Ook stond het hoofdkantoor van de VOC tijdens de Gouden Eeuw in Delft. Als dat geen spannende verhalen voor (iets oudere) kinderen zijn... En verder niet onbelangrijk: je struikelt in Delft ook over de leuke winkeltjes en plekjes om wat te eten en te drinken.  

 

Dagje varen in Nederland

Als je hier geen op en top vakantiegevoel van krijgt, dan weet ik het ook niet meer. Op verschillende plekken in Nederland kun je heel leuk een dagje varen! Giethoorn is natuurlijk een bekende plek. Vaar door het dorp, onder de bruggetjes door en langs mooie boerderijtjes. Maar ook de Loosdrechtse Plassen of Friese Meren zijn mooie plekken om een sloep te huren. 

Ook leuk! Met je ogen dicht een plek op de kaart aanwijzen en daar heen gaan - al bestaat het risico dat je in Emmer-Compascuum uitkomt

Kinderdijk

Ook al ga je deze vakantie misschien niet óp vakantie, je voelt je toch een echte reiziger wanneer je de molens van Kinderdijk bezoekt. De molens zijn een echte toeristische hotspot, maar eerlijk is eerlijk: het is ook gewoon heel leuk om te zien! Al die molens langs het water, een echt Hollands landschap. Vaar of fiets langs de molens, of ga met de paardentram. 

Dagje weg met kinderen: Maastricht

Maastricht heeft zo'n Bourgondische, relaxte sfeer dat je je al bijna in het buitenland waant. De binnenstad is bijna een openluchtmuseum met het sierlijke Vrijthof, de Sint-Servaasbasiliek, de Basiliek van Onze Lieve vrouw en de Markt met het stadhuis. Een ook hier geldt dat je er ontzettend leuk kunt winkelen en van het bourgondische leven kunt genieten. Leuk om te doen met kinderen: een kindergrottentocht. Spannend!

Heb jij nog leuke aanvullingen?! Die horen we natuurlijk graag!

 

Rosanne Buitendijk

Door

20 juli 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.