Leuke uitjes met schoolgaande kinderen

Leuke uitjes met schoolgaande kinderen

Hoe ouder je kinderen worden, hoe meer uitdaging ze zoeken. Wij zetten 4 leuke uitjes door het hele land op een rij speciaal voor schoolgaande kinderen!

Een museum moet wel wat spektakel met zich meebrengen om indruk te maken op kinderen. Dat zit met deze 4 musea wel goed! Van technologische proefjes en experimenten tot vliegtuigen en de Middeleeuwen: zeker weten dat jouw kids nog lang niet uitgepraat raken over deze gave uitjes. 

Nemo science museum amsterdam

NEMO Science Museum in Amsterdam is een uitdagend museum waar je alledaagse dingen vanuit een ander perspectief ziet. De wetenschap en technologie achter het licht, geluid, zwaartekracht en de elektriciteit wordt ontrafeld. Verschillende soorten experimenten, tentoonstellingen en demonstraties laten zien hoe bijzonder dingen zijn die we dagelijks gebruiken. Je schoolgaande kinderen leren dat niet alles wat leerzaam is per se saai hoeft te zijn! De kinderen beleven alles levendig en ook nog eens op een creatieve en actieve manier. Leuk voor jong én oud!

archeon

Het Archeon in Alphen aan den Rijn is een Romeins Museum waarmee je duidelijk de geschiedenis in duikt. De kinderen ervaren zelf hoe het leven in de prehistorie, Romeinse tijd en de Middeleeuwen er uit zag. Ook leuk: je kunt zelf als een archeoloog te werk gaan, vuur leren maken of boogschieten. Een ideaal uitje voor stoere kids! 

Aviodrome luchtvaartpark

Heb jij iemand met een grote fascinatie voor vliegtuigen in huis? Dan moet je zeker eens naar het Aviodrome luchtvaartpark in Lelystad. Buiten loop je langs verschillende vliegtuigen, waaronder een grote KLM Jumbo Jet waar je uiteraard in kunt. In de vluchtsimulator leert jouw kleine een vliegtuig besturen en je kunt zelfs je piloten- of stewardessendiploma halen. 

Maritiem museum offshore experience

Het Maritiem Museum in Rotterdam biedt de Offshore Experience aan. Veel van onze energie die we dagelijks gebruiken zoals olie, gas en wind wordt op zee (offshore) gewonnen. Het werken midden op zee is niet gemakkelijk, het Maritiem Museum laat jou dit zelf testen! Door middel van simulaties ervaar jij en je kinderen al heel snel hoe moeilijk het is. Lukt het jou om offshore te werken?!

LEES OOKLeuke uitjes met peuters

Sibel Çiplak

Door

05 maart 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.