Dit herkent elke single mom

Dit herkent elke single mom

Ben jij een single mom? Dan weet je vast ook heel goed dat dit nadelen maar zeker ook voordelen heeft!

Single mom zijn is niet altijd een keuze. Je kunt ongepland zwanger raken waarna je er alleen voor staat. Je kunt je partner verliezen, uit elkaar gaan of misschien heb je er juist wel voor gekozen om in je eentje voor een kind te gaan. Hoe dan ook is het leven van een single mom niet altijd even makkelijk. Je hebt je ups en downs. Dit zijn 10 dingen die alleen single moms begrijpen!

1. Je mist het overleggen

Moet ik het zo, of zo doen? iemand? Samen sta je sterk, zo ook als ouders. Maar als je een alleenstaande mama bent dan moet je ook alleen alle keuzes maken. Soms is dat best pittig en kun je behoorlijk aan jezelf twijfelen. Maar ook freedom! Je hoeft geen rekening te houden met de mening van iemand anders. Geen eindeloze discussies over welke school het beste is of welk behang je uitzoekt voor je zoon of dochter. Jij bepaalt!

2. Trotse momenten delen

Wie kan ik high-fiven als mijn kind eindelijk een nacht doorslaapt? Of een goal scoort? Je hebt vast wel trotse opa's en oma's in de buurt, maar die ga je misschien niet voor elk onverwacht geluksmomentje bellen. Omdat jij deze momenten met je kindje deelt zijn ze misschien wel extra bijzonder, omdat je je dan moet bedenken dat dit jouw kind is en jij hem zo goed hebt opgevoed!

Lees ook: De Monkey Platter in de praktijk

3. Het is altijd jouw beurt

'Is het alweer mijn beurt om de luier te verschonen? Oh ja, ik ben alleen.' Oeps! Alle luiers, voedingen en huiltjes midden in de nacht komen voor jouw rekening. Maar dit betekent ook dat alle lieve lachjes, knuffels en kusjes voor jou zijn! Dat maakt het toch enigszins goed.

4. Je bent papa en mama tegelijk

Een single mom is eigenlijk een superheld. Ze is mama en papa tegelijk. Je baddert ze en kleedt ze netjes aan, maar je moet soms ook even lekker gek doen en samen spelen en worstelen. Je kunt niet altijd de good cop zijn want je moet je kids toch echt af en toe corrigeren en de boeman spelen. Je hebt dus veel verschillende hoeden die je moet dragen!

5. Multitasking is een vereiste!

Over verschillende hoeden gesproken: andere moeders moeten al veel tegelijk doen en zijn, maar een single mom heeft dit dubbel zo erg. Je bent namelijk een chefkok, scheidsrechter, taxichauffeur, dokter, styliste, pakezel, psycholoog en vuilnisman in een. Je moet een uitgebreide skill set hebben en deze vaak nog tegelijk in kunnen zetten ook.

6. Je bent soms eenzaam ook al ben je nooit alleen

Als single mom behoor je tot een soort exclusieve groep, die eigenlijk best klein is. Je past niet bij de mom club bestaande uit moeders die wel gelukkig getrouwd zijn, en je past niet bij je happy single kinderloze vriendinnen. Je zit er een beetje tussenin en van alle clubs heb jij de minste tijd voor jezelf. Je tijd gaat namelijk bijna helemaal op aan je kinderen en je hebt niet direct iemand om deze taak af en toe van je over te nemen. Daar staat wel tegenover dat wanneer je kids op bed liggen, je alle tijd voor jezelf hebt. Tijd voor je favo Netflix serie!

7. Mijn kind bagage?

Anderen denken vaak dat je kids een last zijn die je alleen moet dragen. Dat je het alleen doet klopt misschien als een bus, maar dat je kids een last zijn?! Jouw kids zijn als niet single mom toch ook geen 'gedeelde last'. Nee, kinderen zijn altijd een geschenk en dat je het alleen moet doen maakt je meestal alleen maar dankbaarder dat zij er zijn!

8. Daten is moeilijk

Waarom zijn er nog steeds mannen die interesse tonen in jou alleen, zelfs wanneer ze weten dat je met 2 kinderen komt? Alsof je jouw kinderen wel even in een kast kan opbergen wanneer hij langskomt... Nee het is al moeilijk om een man te vinden die oprecht geïnteresseerd is in het totaalpakket en die jij ook nog eens goed genoeg vindt voor jouw kinderen. Want zeg nou zelf, is er nu echt iemand waardig genoeg om voor jouw kinderen te zorgen?

9. Moederdag is geen 'vrije dag'

Dit geldt misschien wel voor meer moms, maar als je alleenstaand bent al helemaal. Je maakt (of koopt) namelijk zelf je eigen moederdagcadeautjes en je eigen moederdagontbijt. Met hulp van je kinderen natuurlijk. Wel kun je helemaal zelf bepalen hoe je je moederdag viert. Jij weet natuurlijk het beste wat je leuk vindt!

10. Je hebt je bed helemaal voor jou alleen!

Of nouja, meestal dan. En het is toch fijner om zo'n klein, schattig kinderlijfje naast je te hebben dan een groot, snurkend betonblok? Just saying!

Gabriëlle  Wuister

Door

06 juli 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.