Momhack: Zo krijg je zonnebrandvlekken uit kinderkleren

Momhack: Zo krijg je zonnebrandvlekken uit kinderkleren

Zonnebrandvlekken uit kinderkleren krijgen kan nog een hele klus zijn. Dit zijn een aantal dingen die kunt doen om het toch voor elkaar te krijgen!

Lekker hoor, die zon! Maar door al dat smeren krijgen je kinderen van die lelijke zonnebrandvlekken in hun kleren. Hoe ga je die er in godsnaam weer uit krijgen? Met deze momhack verdwijnen die rotvlekken als sneeuw voor de zon!

Je wilt je kleintje natuurlijk zo goed mogelijk beschermen tegen de zon. Maar zelfs de fijnste zonnebrandcrème kan minder fijne, gele of bruine vlekken achterlaten op je kinderkleding. Normaal wassen heeft dan geen zin. Dit vraagt om een momhack!

Huis, tuin en keukenmiddeltjes

Gelukkig heb je vaak al de beste vlekverwijderaars in huis! Je kunt met de volgende huismiddeltjes experimenteren om die zonnebrandvlekken te lijf te gaan.

Groene zeep

Groene zeep biedt vaak uitkomst voor veel vlekken. Zo zou het ook zonnebrandvlekken moeten kunnen bestrijden. Smeer de vlekken in met de zeep en een beetje heet water en laat het een paar uurtjes intrekken. Wrijf vervolgens goed over de vlekken met je handen of een borsteltje. Gooi het kledingstuk een (of voor de zekerheid 2) keer in de wasmachine en de vlek moet verdwenen zijn.

Wasbenzine

Het klinkt misschien vreemd, maar ook wasbenzine kan wonderen doen. Smeer of dep de vlek in met een beetje wasbenzine. Wanneer het kledingstuk onder de vlekken zit kun je het helemaal in wasbenzine laten weken. De vlek zou nu weg moeten zijn, maar gooi hem toch nog even in de was voor de geur!

Glansspoelmiddel

Dit middeltje is niet alleen handig voor je vaatwas maar ook voor je kledingwas! Laat de vlek met een flinke scheut glansspoelmiddel een nachtje intrekken en was het mee in de wasmachine. Easy peasy!

Tip: geen glansspoelmiddel in huis, maar wel vaatwastabletten? Laat het kledingstuk in een emmer heet water en een vaatwastablet weken. Wel alleen de witte tabletten gebruiken, want die leuke kleurtjes kunnen juist weer vlekken veroorzaken!

Afwasmiddel of shampoo

Heb je een zonnebrandmiddel gebaseerd op olie gebruikt? Dan moet je een ontvetter, zoals afwasmiddel of shampoo, gebruiken om de olie op te nemen.

Vlekverwijderaars

Soms zijn de vlekken zo hardnekkig en heb je het zwaardere geschut nodig. Bijvoorbeeld bij zonnebrand met zelfbruiner. Deze gebruik je misschien niet voor je kind, maar misschien wil je kleine wel net kroelen als jij je hebt ingesmeerd. Voor deze hardnekkige vlekken zijn vlekverwijderaars als Dasty en Vanish het proberen waard. 

De zon!

Heb je van alles geprobeerd en zie je de vlekken nog steeds zitten, dan kan de zon soms het ultieme wapen zijn. Bestrijd zonnebrandvlekken met de zon door de gewassen kleertjes direct buiten te hangen. De zon werkt namelijk blekend, en hoe feller de zon hoe krachtiger de werking. 

Welke momhack werkt het beste bij jou? Laat het weten in een reactie!

Gabriëlle  Wuister

Door

11 juni 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.