Thailand met kinderen = een heel goed idee!

Thailand met kinderen = een heel goed idee!

Thailand stond bij Karlien hoog op het lijstje van de te bezoeken landen. Onlangs was het zover en maakte ze deze droom eindelijk definitief met haar gezin. Dit zijn de Thailand reistips van reisblogger Karlien!

Begin 2017 kwam een droom van ons uit: we gingen met de kinderen (een peuter en kleuter) Thailand ontdekken! Al jaren stond Thailand op de lijst van favoriete bestemmingen. Rond de zomer van 2016 zei ik: en nu gaan we eindelijk eens naar Thailand. Al snel daarna boekten we de tickets en kon ik onze route plannen. Ik deel 5 redenen waarom Thailand een topbestemming is en heel goed te doen is met kinderen!

Wij kozen ervoor om vooraf de route vast te leggen omdat we in het hoogseizoen (januari) in Thailand waren. Na een hele dag reizen wilden we niet samen met kinderen zoeken naar een geschikte accommodatie. Wij vonden Thailand echt fantastisch en de kids zeggen bijna iedere dag dat ze weer terug willen!

1. er is zoveel te doen

Als je met kinderen op reis bent is het fijn als er dingen te doen zijn. In Thailand is er ontzettend veel te doen en je kan ook in een vakantie van 4 weken niet alles zien en doen. Bezoek Bangkok, ontdek de cultuur in het noorden van het land of zoek de prachtige stranden in het zuiden op. Er zijn overal leuke restaurants, je kan tempels bezoeken, wandelingen maken of gewoon lekker op het strand liggen en in de zee spelen.

Voor de kinderen waren er een aantal hoogtepunten. Zo vonden ze het prachtig om op zoek te gaan naar roze dolfijnen in Khanom. Op deze plek zaten we aan een heel rustig strand en het personeel had alle tijd voor de kids. Zo werd mijn dochter een aantal keer opgemaakt en haar haar werd regelmatig gevlochten. En het mooiste vonden ze dat het zo vaak mooi weer is, ze regelmatig een ijsje kregen en dat we hele dagen in de zee konden spelen.

2. Bangkok is ook voor gezinnen fantastisch

Voordat wij naar Thailand gingen las ik hele wisselende verhalen over Bangkok. In het kort kwam het erop neer dat je de stad of waanzinnig óf juist vreselijk vindt. Wij waren aan het begin en aan het eind van de reis een aantal dagen in Bangkok. We kozen hiervoor omdat we met een overstap (in Taiwan) vlogen naar Thailand en we zagen het niet zitten om direct door te vliegen naar het zuiden.

De eerste dag in Bangkok was hectisch. Het was heel erg warm, druk en de kinderen moesten heel erg wennen aan de stad. We zijn toen met een tuktuk door de stad gereden, eerst langs tempels en toen naar de dierentuin. De laatste dagen van de reis waren we weer in Bangkok en dat vonden we fantastisch, ik was zo graag langer gebleven dan 3 dagen. Omdat de kinderen gewend waren aan het weer en aan Thailand, was het niet meer zo overweldigend. In Bangkok zijn heel veel leuke parken en binnenspeeltuinen. Ik schreef ook tips voor Bangkok met kinderen.

3. De stranden

Voor mij is een vakantie pas compleet als ik op het strand geweest ben. Gelukkig zijn er in Thailand heel veel mooie stranden te vinden. Met de kinderen blijkt het ideaal te zijn om een accommodatie te boeken aan het strand. Zo kunnen ze de hele dag spelen en hoeven we geen strand op te zoeken als we iets willen doen. Vanaf vroeg in de ochtend totdat de zon onder gingen speelden ze op het strand en in de branding. Zowel op Koh Lanta als in Khanom en Koh Phangan verbleven we direct aan het strand. Een aanrader wat mij betreft!

4. DE bevolking

Je leest het vaak maar wij hebben het ook zo ervaren; de bevolking is super vriendelijk. Zeker in Khanom, een plek die nog ontdekt moet worden, merkte je hoe gek de bevolking is op kinderen. Ze namen alle tijd voor ze. In Bangkok vonden de kinderen het soms een beetje te veel. Als we in een tempel waren werden zij op de foto gezet in plaats van de tempel.

5. het eten

Als we reizen met onze kinderen merken we echt hoe vaak ze honger hebben. En in Thailand is dat geen probleem. Je kan overal eten kopen en het kost bijna niets! Oké, eerlijk: mijn kinderen eten natuurlijk niet alles. Zeker niet als er groente in zit. Maar zo'n pannenkoek met mango, wat soep of iets van de barbecue gaat er altijd wel in!

 Lees ook: vakantie Curaçao met kinderen

Karlien de Bruijn

Door

04 april 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.