Curaçao met kinderen - Heerlijke vakantiebestemming!

MiniMe’s Sarah ging op vakantie naar Curaçao met haar kinderen! Hoe dat beviel? Heel goed! Ze deelt tips & ervaringen voor als je van plan bent om met kinderen naar Curaçao te gaan!

Curaçao is the place to be voor een vakantie met kinderen. We wilden een bestemming waar we zeker weten goed weer zouden hebben en waar we volop van de kleintjes konden genieten. Dan zit je op het heerlijke eiland Curaçao helemaal goed! Lees hier alles over een vakantie met kinderen op Curaçao

Curaçao met kinderen, is dat goed te doen? De wat langere vliegtijd weerhoudt je er misschien van om te gaan. Maar echt, het valt reuze mee! Eenmaal op Curaçao aangekomen zul je blij zijn dat je de reis ondernomen hebt. Wat is het toch een ongelofelijk relaxt eiland! Curaçao heeft alles wat je maar wil voor een heerlijke vakantie. Denk aan het altijd mooie weer, prachtige witte stranden, een hele mooie blauwe zee en superlekker eten!

Feiten over Curaçao

Voor ik een hele lijst aan ervaringen en tips met je deel, eerst even wat feitjes op een rij:

Vliegtijd

De vlucht van zo’n negen uur ging super met twee kinderen en zou ik zo weer doen!

Inentingen & gevaar

Voor Curaçao hoef je geen inentingen te hebben. Ook zijn er geen gevaarlijke dieren in het water of in het gras waar je op moet letten. Fijn gevoel dus!

Hygiëne

Het eiland is schoon! Natuurlijk moet je wel altijd goed je handen wassen.

Taal

Erg handig: op Curaçao wordt Nederlands gesproken! Voor onze peuter was dit ook ideaal.

Tijdsverschil

In Nederland is het in de zomer zes uur later, in de winter vijf uur. Even worstelen met de jetlag, maar al snel waren de kids eraan gewend!

Klimaat op Curaçao

Curaçao is een superzonnig eiland met een tropisch savanneklimaat. Dit betekent gemiddeld zo’n acht zonne-uren per dag en temperaturen die het gehele jaar vrij constant zijn: minimaal 24 graden maximaal 31 graden.

Voor welke leeftijd is Curaçao leuk?

Curaçao is een heel kindvriendelijk eiland. Onze Maud en Mink zijn 3,5 jaar en 6 maanden en hebben zich er uitstekend vermaakt! Op het vliegveld word je gelijk met open armen ontvangen en met alles geholpen. In restaurants wordt er direct een kinderstoel aangeschoven en de kids krijgen volop aandacht. 

Doen op Curaçao met kinderen

Wij verbleven bij Baoase Luxury Resort en vonden dat de eerste paar dagen zo chill, dat we er niet vanaf zijn gekomen. Ook de kinderen vonden het er heerlijk, dus waarom zou je dan weggaan? Na een paar drukke maanden met ons bedrijf was het ook wel nodig om eerst even écht tot rust te komen.

Toch wilden we op een gegeven moment wel iets meer zien van het eiland. Daarom trokken we er met z’n vieren op uit! Dingen die goed te doen zijn met kinderen op Curaçao zijn:

Ga naar heerlijke baaitjes toe

Huur een auto en cross van de ene baai naar de andere. Curaçao heeft veel idyllische, schattige baaitjes met mooie stranden waar je heerlijk kunt zwemmen. Wij reden naar de bekende baaien Grote Knip en Kleine Knip, waar we heel wat ontspannen uurtjes hebben doorgebracht. Ultiem genieten!

Snorkelen met schildpadden op Curaçao 

Snorkelen op Curaçao is echt een aanrader. Je ziet zó veel onderwater! Van het mooiste koraal tot de meest kleurrijke vissen. De beste snorkelplekken op Curaçao liggen op de noordwestpunt van het eiland, ongeveer 30 minuten rijden vanaf Willemstad. Playa Grandi en Playa Lagun staan erom bekend dat er ook vaak schildpadden worden gesignaleerd. Je weet niet wat je ziet, zo ontzettend gaaf!

Jan Thiel Baai Curaçao

Het is heerlijk toeven in de Jan Thiel Baai op Curaçao. Het strand is er grotendeels aangelegd en er is een infinity pool die heel langzaam afloopt, waardoor het ideaal is voor kindjes om in te spelen. Zelf chill je lekker op een bedje en laat je af en toe een fruitsmoothie met wat hapjes brengen. Ultiem ontspannen!

Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao. Wij vonden het erg leuk om Willemstad te bezoeken. Ga er tegen het einde van de middag heen wanneer het niet meer zo super warm is en slenter lekker door de leuke straatjes met de karakteristieke gekleurde huisjes.

De bekende pontjesbrug, die de twee grootste wijken Punda en Otrobanda met elkaar verbindt, valt direct op. Het is een grote drijvende brug die 24/7 gebruikt wordt en zo nu en dan voor de scheepvaart wordt geopend. Het is best bizar om te zien dat er dan zo’n enorm ding in zijn gehele lengte naar de walkant wordt gevaren. Een hele ervaring voor kinderen, Maud wist niet wat ze zag toen deze open ging!

Ook heb je in Willemstad leuke restaurantjes die je kunt bezoeken. Wij vonden Gouverneur een aanrader, waar je heerlijk kunt zitten in een leuke binnentuin. Of als je wat oudere kinderen hebt: op het balkon met uitzicht op de pontjesbrug.

Dolphin Academy

Op Curaçao vind je het Sea Aquarium met de Dolphin Academy, waar dolfijnen worden getraind door betrokken en enthousiaste trainers. Je kunt er zwemmen met dolfijnen, maar ook een zogeheten ‘dolphin encounter’ boeken. Hierbij ga je in kleine groepjes het water in en vertelt een trainer honderduit over zijn favoriete dieren. De dolfijn komt lekker dichtbij en mag volop geaaid worden. Heel bijzonder!

Struisvogels voeren

Curaçao heeft een struisvogelfarm, waar je een soort mini-safari kunt maken met een gids die je alles vertelt over de struisvogels. Halverwege de rit kun je de vogels voeren. 

Fijn resort op Curaçao voor kinderen

Wanneer wij op vakantie gaan, vinden we het prettig om te verblijven op kleinschalige, unieke plekjes met karakter. Deze vakantie op Curaçao met kinderen was ook echt bedoeld om lekker met elkaar te genieten en veel leuke dingen te doen. Een huisje of appartement met wat privacy was dus zeker een must!

Baoase Luxury Resort Curaçao

Na even zoeken vonden we een accommodatie die je gerust de crème de la crème mag noemen: Baoase Luxury Resort. Een intiem en klein resort waar je je meteen thuis voelt. Ondanks dat het (zoals de naam al doet vermoeden) ontzettend luxe is, voel je je absoluut op je gemak met je kids. Het is er rustig en kleinschalig. Je kunt je er als ouders volledig ontspannen terwijl de kiddo’s ook volop genieten!

Niet geheel onbelangrijk, de setting is zó romantisch. Het is niet voor niets dé ultieme huwelijksreisbestemming van Curaçao. Wanneer de kids op bed liggen, kun je dus met z’n tweetjes heerlijk relaxt van de prachtige omgeving genieten!

Eten met kinderen bij Baoase

Als je ergens goed kunt eten, dan is het wel in het Baoase Culinary Beach Restaurant. Volgens Quote hoort het zelfs bij de top 10 van beste restaurants ter wereld! De gerechten op de kaart zijn echt allemaal fantastisch, er zit voor iedereen wel wat bij. En hoe leuk: dit luxe restaurant heeft voor kinderen een speciaal menu. Ook kun je aangeven wat je kindje echt lekker vindt, dan gaan ze graag voor je aan de slag.

Het restaurant lag vlakbij onze villa, waardoor Maud alvast heerlijk lag te slapen terwijl wij (nog even) uitgebreid konden natafelen. Baby Mink sliep al snel naast ons in zijn kinderwagen. Niet gek met het ruisen van de zee als achtergrondgeluid!

De villa’s op het Baoase Luxury Resort Curaçao 

Wanneer je met kinderen naar Curaçao gaat, is een villa ideaal. Bij Baoase zijn ze allemaal even prachtig. Er zijn verschillende aparte slaapkamers, voor elk kind eentje, wat natuurlijk superhandig is. Bovendien was er een buitendouche, wat Maud echt een geweldige belevenis vond!

Het terras van de villa grenst direct aan het zwembad, dus je loopt zó het water in. Wanneer de kids liggen te slapen, kun je ook makkelijk nog even een duik nemen. Zo heerlijk! Als je kleine kinderen meeneemt die nog geen zwemdiploma hebben, kun je overigens een hekje laten plaatsen. Zo loop je niet het risico dat ze in het water vallen of uit enthousiasme zomaar erin springen!

Kinder-mindset bij Baoase op Curaçao

Het is zo fijn als een accommodatie meedenkt over wat prettig is voor ouders. Denk aan een comfortabel, ietwat verhoogd kinderbedje met een goed matras. Een leuk presentje voor de kids bij aankomst. Een restaurant met een heel goed kindermenu. En vooral: lieve mensen die van kinderen houden!

Curaçao met kinderen: gewoon doen!

Lang verhaal kort: Curaçao is een ideale vakantiebestemming om met kinderen naartoe te gaan. Lieve mensen die Nederlands spreken, een heel fijn klimaat, lekker eten en veel te zien en te doen. Wij hebben enorm van onze vakantie genoten en ik weet zeker dat we nog eens teruggaan!

Sarah Glasbergen

Door

18 oktober 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.