Vakantie naar Mauritius met (jonge) kinderen - De ultieme reisgids!

Vakantie naar Mauritius met (jonge) kinderen - De ultieme reisgids!

Mauritius is een perfecte plek voor een vakantie met (jonge) kinderen. Bekijk hier onze tips en zie de foto's van onze geweldige vakantie in Mauritius!

Toen we nog geen kindje hadden zei ik altijd heel stoer: we blijven reizen, ook als we straks een ukkie hebben rond lopen. Ik had ergens gelezen: 'je kleintje past zich aan aan het gezin waarin het terecht komt'. Een mooie zin, maar toch vond ik het best een stap om naar de andere kant van de wereld te vliegen. Een rondreis door westerse verre landen als Australië of Amerika zou prima kunnen, maar wat als je naar landen met een compleet andere cultuur en levensstandaard als Zuid-Afrika of Indonesië gaat? Waar moet je allemaal aan denken? Is het veilig? Is dit voor Maud ook leuk? 

Een weekje Zeeland zou makkelijker zijn, maar wat verder van huis leek mij wel wat. Mauritius staat al heel lang op mijn bucket list. Echt, Google maar eens en jij bent ook overtuigd. De timing was afgelopen zomer ook ideaal: Maud was nog geen 2 en daarom hoefden we voor haar nog geen stoel te betalen in het vliegtuig. Scheelt toch een hoop!  

Mauritius is de ideale stek met kinderen

Mauritius is echt de ideale stek met jonge kinderen. Er is maar twee uur tijdsverschil, dus van een jetlag is geen sprake. Ik las over heerlijke stranden met een rustige, ondiepe zee wat natuurlijk ideaal is voor kids. We hebben een rondreis over het eiland gemaakt en ik deel mijn ultieme traveltips voor dit geweldige bountyeiland graag met jou!

Vaccinaties voor je kind

Maud was 19 maanden toen we vertrokken naar Mauritius. Zij had een Hepatitus A inenting nodig. Het ligt aan de leeftijd van je kindje welke prikjes ze moet krijgen. Je kunt hiervoor het beste even bellen met de GGD.

Muggen & andere gevaarlijke dieren

Wat een verademing! Er zijn geen gekke enge beesten op Mauritius. Noem mij een freak, maar ik zag het al voor me dat Maud in het gras aan het spelen is waar 'gezellig' slangen en vogelspinnen rondkruipen.. Er zijn wel muggen en daarom wordt er wel aangeraden om Deet mee te nemen. Er is speciale deet die geschikt is voor kleine kinderen! Wij hebben in juni trouwens geen last van muggen gehad. Dit kwam omdat ze ook in alle resorts sprayen. 

Hoe lang vliegen naar Mauritius?

Wij hadden een overstap in Parijs waardoor we 15 uur in het vliegtuig zaten. Dit was heel goed te doen! Lees ook mijn artikel over vliegen met een peuter. Je kunt ook via Dubai vliegen.

Tijdsverschil?

Er is in Mauritius maar twee uur tijdsverschil met Nederland. Door dit kleine verschil was Maud direct al in een goed ritme. Ze sliep gemiddeld tot negen uur 's ochtends wat in Nederland zeven uur is.

Beste tijd/ seizoen om te reizen naar Mauritius

Als het hier zomer is, dan is het winter in Mauritius. Laat je daardoor niet afschrikken: in de winter is het daar gemiddeld 26 graden (in de zomer zo’n 35 graden). Zeker met een kleintje is het fijn als het niet super heet is. Plus: winter = laagseizoen, ook fijn voor je portemonnee! Wij moesten zo lachen toen we het vliegtuig uitkwamen want we zagen overal kindjes met een muts op lopen. 

Voeding voor je kindje

Als je in een resort verblijft zit je helemaal goed. De restaurants in de resorts hebben eigenlijk allemaal een gevarieerd, modern  en Westers menu. (De hotels en resorts waar wij verbleven vind je hier straks onder.) Waar wij logeerden was er ook steevast een kindermenu. Maud eet al goed met ons mee, maar dan moet het niet te pittig zijn of te zout. Dus we kozen voor haar iets van het kindermenu of ze maakten speciaal wat voor haar klaar.

Auto hurEN Mauritius

Ik zou zeker aanraden om een auto te huren. Ik vond het heel leuk om echt wat van het land te zien. En dan ben je een stuk vrijer als je een auto hebt! Bijna alle wegen waren gewoon prima onderhouden en plaatsen zijn duidelijk aangegeven. Misschien moet je er alleen even aan wennen dat er links gereden wordt.

Beste resorts om te verblijven in Mauritius

Wij zijn in drie weken tijd naar vijf resorts gegaan. We vonden het leuk om rustig rond te trekken en meer van het eiland te zien. Voor Maud was dat ook een relaxte manier. Van elk resort heb ik een (foto) verslag gemaakt. Zie hieronder:

Ik vind het belangrijk dat je met zo’n kleintje naar een resort of hotel gaat wat voor kind en voor ons fijn is. Het moet schoon en netjes zijn, maar toch ook weer niet te chic. Ik bedoel: je reist wel met een kindje dat gewoon kind moet kunnen zijn. Je wilt niet in een restaurant raar worden aangekeken door andere gasten. Goed om te weten: wij verbleven op uitnodiging in deze resorts. 

Handig om mee te nemen

  • Draagzak: altijd makkelijk zeker als je leuke hikes wilt maken!
  • Zonnebrandcrème
  • Een dopper of waterfles die je regelmatig kunt bijvullen

Leuke uitstapjes met kids

  • Chamarel seven coloured Earth
  • Casela Park (wel erg toeristisch)
  • Black River Gorges National Park 
  • La Vanille Reserve
  • Ga mee met een glasbodemboot. Zo kan je mini ook alle mooie gekleurde visjes en koraal zien!

Sarah Glasbergen

Door

10 november 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.