Outrigger Mauritius - Onze vakantie

Outrigger Mauritius - Onze vakantie

Het Outrigger Resort is enorm uitgestrekt. Toen wij er waren was het bijna vol, maar doordat het zo groot is hadden we toch het idee dat het helemaal niet druk was.

Ik was enorm onder de indruk toen we aankwamen rijden. Wat een imposante entree! We werden ontvangen met een heerlijke frisse cocktail en meteen werden we welkom geheten in het Nederlands. De executive chef, Geert-Jan Vaartjes, is namelijk Nederlands. Ik wil niet op de feiten vooruit lopen, maar je kunt aan het eten wel merken dan hij heeft gewerkt bij toprestaurant de Librije.

Bikini te koop via: Chilla.nl

Kamer

Na het warme welkom kwam de volgende verrassing: een upgrade. Een grand luxe suite was helemaal voor ons. Dat was net zo prachtig als de naam al doet vermoeden! Zonder te overdrijven, deze kamer had serieus vier douches! Eentje bij de tuin, twee in de badkamer en laten we buiten ook niet vergeten. Aan de badkamer zat een geweldig tuintje waar je ook heerlijk in kon douchen. Maud vond dit hillarisch! Oja en nog een bad, waar we met z'n drieën in konden. Eigenlijk een mini zwembad in de ogen van Maud. Let niet op het zooitje... 

Strand & zwembad

De zee bij dit resort is niet heel diep door de lagoon. Je moet dus echt even lopen voordat je in een diep gedeelte komt. Maud kon daarom heerlijk in de zee spelen. Ook was er uiteraard een zwembad. Ook deze lag bij het strand, dus als je het warm had kon je vanaf je bedje kiezen welke kant je op ging. Er zijn meer dan genoeg bedjes en loungebanken om te zitten. Ook fijn zijn de tenten die aan het zwembad staan. Dan kun je heerlijk in de schaduw liggen!

Kinderbadje

Er is een apart kinderbadje met een glijbaan. Zoals je begrijpt: dit was een megasucces. Ook leuk dat het grenst aan de kidsclub, waar je ook meteen leuk speelgoed kunt lenen voor op het strand of in het water.

Culinair

De ontzettend vriendelijke en gezellige executive chef komt zoals gezegd uit ons kikkerlandje en dat maakte me echt trots! Het eten is echt yummy yummy yummy! Er zijn drie restaurants en elk restaurant heeft zo weer zijn charme. 

The plantation

Dit is een high-end restaurant. Dit restaurant ligt aan de andere kant van het resort. Dus echt afgelegen van de andere restaurantjes. De gerechten zijn uniek, bijzonder maar echt waanzinnig. Vergeet niet om ook de Sunday Brunch mee te maken. Wat een ervaring! Ook is een zwembad bij het restaurant, waar je heerlijk kunt liggen en cocktailtjes kunt drinken.

Edgewater

Dit restaurant ligt direct op het strand. Hier kun je onwijs lekker eten en heb je ook nog eens een geweldig uitzicht! De kaart verschilt elke week en je vind hier altijd wel een gerecht wat je heerlijk vindt. Het is wel aan te raden om een dag van te voren te reserveren.

Mercado Market Dining

Dit concept is erg leuk. Het is geïnspireerd op de internationale foodmarket. Je vindt er dus verschillende internationale keukens, wat ook weer steeds wijzigt. Zo heb je een asian corner, european food, mediteraanse lekkernijen en smaken uit India. Het is in een soort buffetvorm, dus je kan overal halen wat je lekker vindt!

Bar Blue

Bar Blue is niet alleen een bar waar je heel relaxt cocktails kunt drinken in loungestoelen op het strand, je kunt hier ook simpele gerecht bestellen. Heb je zin om een avond een beetje mak aan te doen, dan kun je hier een lekker pizza eten. Ook kun je na het eten genieten van live muziek!

Eten voor kids

Ze hebben in alle restaurants wel mogelijkheden voor de kleintjes. Alleen als je gaat eten bij The Plantation is het wel handig om van te voren door te geven wat je voor je kleintje wilt. De rest van de restaurants hebben sowieso een kindermenu.

Coral Kids Club

Er is zowel een oppasservice als een kidsclub. De kidsclub is er voor kindjes van 3 tot 12 jaar. Hier is gek nog niet gek genoeg. Ze organiseren knutselmiddagen, salsalessen, gaan krabbetjes vangen in het donker en zandkastelen bouwen. Deze activiteiten zijn elke dag verschillend. De club ziet er netjes uit en de dames zijn heel aardig. Wat ik ook fantastisch vind is dat je hier speelgoed kunt lenen voor op het strand en in het water. Zoveel paste er namelijk niet in mijn koffer..

Activiteiten

Of je hier nu een week zit of drie weken, snel zul je je hier niet vervelen. Je kunt mee gaan met een snorkeltour, duiken, een tour maken met een glasbodemboot, tennissen, zeilen, dolfijnen spotten tot kitesurfen. Ook kun je mee gaan naar een shoppingmall. Maar dat is nog niet alles. Er worden enorm veel dingen georganiseerd. Wij hebben de volgende dingen gedaan:

Bierarrangement

Ik ben altijd wel te porren voor een arrangement. Dit was een leuk arrangement met bier (in plaats van wijn) en gerechten die daar naadloos bij passen. Super verrassend en lekker!

Sunday brunch

Een brunch die je nog nooit eerder hebt meegemaakt. Je zit heerlijk op de veranda van The Plantation en de meest geweldige dingen krijg je op voorgeschoteld. Ook een super gezellig bandje staat te spelen of te wel ultiem vakantiegevoel. Je kunt natuurlijk een oppas regelen, maar Maud was er ook gezellig bij. Ze zijn allemaal zo leuk en lief voor haar, en met haar kleurplaten en lekker hapjes voor haar neus heeft ze zich niet verveeld!

Kaas proeven

Gek ben ik op van die heerlijk kaasjes. Dus voor het eten hadden we een heerlijke tasting, waarbij we kaas en wijn gingen proeven. De combinatie van kaas met wijn was geweldig. De meest geweldige kaazen (uit ondere andere Frankrijk) hadden ze laten overkomen. Echt een succes! Daarna hadden we genoeg gegeten (en gedronken) en gingen we hop tegelijk met Maud naar bed!

SPA

Als je op een plek bent waar zo’n prachtige spa is, dan kun je niet anders dan voor een massage gaan. Als je al naar binnen stapt word je al compleet zen. De meiden zijn allemaal vriendelijk en de massage was a-ma-zing!

Het is een bijzondere ervaring! Een plek die we niet snel zullen vergeten. Natuurlijk realiseer ik me dat het ontzettend luxe is. Maar als je hier voor gespaard heb is het echt dubben en dwars waard. Ook een ideale stek voor een romantische huwelijksreis! Thanks for having us Outrigger Beach Resort Mauritius!

Sarah Glasbergen

Door

10 november 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.