5 mooie bestemmingen voor vakantie met kinderen

5 mooie bestemmingen voor vakantie met kinderen

Heb jij jullie vakantie voor dit jaar al gepland? Dit zijn leuke vakantiebestemmingen met kids!

Een vakantie met kleine kinderen kan best een gedoe zijn. We helpen je alvast op weg met de voorbereidingen, namelijk het uitzoeken van een bestemming! Op Instagram zien we vaak fantastische plaatjes voorbij komen, dus daarom onze favorieten handig bij elkaar. Zeker weten dat je kids én jullie het hier fantastisch gaan hebben! 

1. Zuid-Spanje

Plan je een vakantie in de buurt van Valencia of Alicante? Dan hebben we bij deze de reistip der reistips! Hoe tof is het als jullie een uitstapje maken naar Calpe (een uur tot anderhalfuur rijden) en kunnen overnachten in La Muralla Roja?! Dit doolhofgebouw met prachtige kleuren (en zwembad op het dak!) staat superhoog op mijn wishlist sinds ik de prachtige foto's ervan zag. Je kunt overnachten in een van de appartementen die bijvoorbeeld via Airbnb worden verhuurd. Verder zeg ik er niets over en laat ik de foto's voor zich spreken. Tag je ons als je daar vakantie gaat vieren? 

2. Kefalonia, Griekenland

We tippen Kefalonia als een fijn nog niet door het massatoerisme ontdekt Griekse vakantiebestemming. Vakantievierders die je voorgingen zagen dolfijnen en waterschildpadden zwemmen in de zee. Boek een lekker appartement met zwembad en je hebt een heerlijke authentieke Griekse vakantie!

3. Puglia, Italië

Het Gardameer of Toscane zijn de ultieme Italiaanse familievakantie bestemmingen, maar denk eens wat verder. Geen zin om de achterbuurvrouw of die collega van je man tegen te komen? Ga dan naar Puglia in de hak van de laars. Denk aan olijfbomen, wijngaarden en langzaam aflopende stranden die zo mooi zijn dat ze de Malediven van Italië worden genoemd. Verblijf in een masseria (een landhuis met grote tuin en meestal een zwembad) op een rustige locatie en geniet van lange zwoele zomerdagen. Een tripje naar de barokke stad Lecce mag niet ontbreken tijdens deze vakantie! 

4. IJsland

Zijn jullie wel een tikkie avontuurlijk ingesteld? Denk dan eens aan IJsland! Na slechts drie uur vliegen ben je in een compleet andere wereld, een wereld waar het alleen maar draait om natuur, uitzichten en buiten spelen to the max. Bijna elk gehucht op IJsland heeft een openluchtbad, dus wedden dat je MiniMe's daar heel gelukkig van worden? Het water in deze openluchtbaden is altijd (zelfs in de winter) op een aangename temperatuur door de geothermische energie waarmee ze verwarmd worden. Slapen doe je bijvoorbeeld bij een farmhotel, met koeien, kippen en paarden. No way dat iemand zich hier gaat vervelen. En om die mooie IJslandse watervallen, geisers en gletsjers te zien hoef je geen kilometers te hiken: meestal parkeer je gewoon vlakbij.

5. Mauritius

Duh, onze eigen Sarah heeft ons de halve zomer zitten spammen met haar fantastische Mauritius foto's, dus hier kunnen we niet omheen. Je moet wel even over de lange vliegreis met je kids heen zien, maar als je er eenmaal bent is het hoe dan ook feest. Mauritius is super kidsproof: de kindjes zijn eigenlijk de belangrijkste gasten! Wij vinden dat deze zeker op je bucketlist moet. 

Rosanne Buitendijk

Door

01 februari 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.