Gezinsvakantie: waar let je op?

Gezinsvakantie: waar let je op?

Contributor Karlien maakt graag verre reizen met haar gezinnetje. Waar moet je precies op letten tijdens een gezinsvakantie? Dit zijn haar tips!

Wij reizen meer dan een gemiddeld Nederlands gezin. In de afgelopen drie maanden waren wij in Servië, Berlijn, Duisburg en Lissabon. Onze vakanties zijn vaak vrij ontspannen, voor zover dat gaat met een peuter en kleuter. Om dat te bereiken, heb ik wat tips voor je. 

 

KiKindvriendelijke accommodatie 

Het lijkt een inkoppertje, maar het is echt zo belangrijk. Iemand in mijn omgeving ging eens een heel goedkoop weekje weg naar het buitenland met een dreumes. En het viel ontzettend tegen: ze waren buiten het seizoen, er was niets voor haar baby geregeld en er stond geen hek om het zwembad terwijl hun baby kon kruipen als de beste. Je accommodatie is waar je een beetje tot rust kan komen. Zorg er daarom voor dat er iets voor kinderen te doen is, bijvoorbeeld een speeltuintje of een speelhoek. En dat je in de kamer niet constant achter je kind aan moet rennen omdat je bang bent dat hij alles stuk maakt. Ik geef liever iets meer uit aan de accommodatie, dat geeft echt veel rust.

Lees ook: Hostel met kind, ja of nee? 

Het klimaat

Als Nederlander ben je een groot deel van je tijd bezig met het weer. Maar als je op vakantie gaat blijkt dat echt een belangrijk onderdeel te zijn. Oververhitte peuter? Daar is echt niets aan, dat wil je voorkomen. Wij gaan daarom niet naar bestemmingen waar het te warm is in de periode wanneer wij op vakantie gaan. Of juist als er enkel regen op het programma staat.

Is er veel te doen met kids

Wij delen onze dag vaak in door iets te doen wat wij heel leuk vinden, en daarna doen we iets voor de kinderen. Vooraf bekijk ik of een bestemming wordt aangeraden voor kinderen. Als er weinig is voor kids, dan ga ik liever ergens anders heen. Bij verre reizen bekijk ik ook hoe veilig een land is, hoe hygiënisch en of er malaria voorkomt. Ik houd van avontuurlijke bestemmingen, maar met de kids staat bij mij voorop dat een bestemming kindvriendelijk is.

Makkelijk verplaatsen 

Met kleine kinderen op reis ben je gewoon heel veel aan het tillen. Ze zijn moe, hebben geen zin meer en noem het maar op. Gewoon door een stad lopen is met kleine kids dus echt geen succes. In Berlijn mocht ik met een bakfiets op pad en dat was geniaal. De kinderen zaten lekker, water binnen bereik, tassen onder de bankjes en ik kon overal heen fietsen. Niet wachten op de bus, geen zeurende kids. Ook ben ik wat makkelijker geworden in een taxi bestellen. Als je voor een dag een duidelijk plan hebt, is het soms gewoon ideaal om een taxi te nemen van A naar B. Dan ben je wat meer kwijt dan wanneer je met het OV gaat, maar je hoeft niet te zoeken, over te stappen of te wachten.

Karlien de Bruijn

Door

12 december 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.