Gezinsvakantie | Waar let je op?

Gezinsvakantie | Waar let je op?

Waar moet je precies op letten tijdens een gezinsvakantie? Dit zijn onze tips!

Een ontspannen vakantie met kinderen. Het lijkt misschien onmogelijk maar kan echt! We geven je tips over de beste bestemming, accommodatie en alles wat je verder moet weten voor een gezinsvakantie. 

INHOUD

Kindvriendelijke accommodatie 

Het lijkt een inkoppertje, maar het is echt zo belangrijk. Je accommodatie is waar je een beetje tot rust kan komen. Zorg er daarom voor dat er iets voor kinderen te doen is, bijvoorbeeld een speeltuintje of een speelhoek. En dat je in de kamer niet constant achter je kind aan moet rennen omdat je bang bent dat hij alles stuk maakt. Een kindvriendelijke accommodatie geeft echt veel rust.

Lees ook: Hostel met kind, ja of nee? 

Het klimaat

Als Nederlander ben je een groot deel van je tijd bezig met het weer. Maar als je op vakantie gaat blijkt dat echt een belangrijk onderdeel te zijn. Oververhitte peuter? Daar is echt niets aan, dat wil je voorkomen. Check altijd goed hoe warm het gemiddeld is op een locatie in de periode dat je daar op vakantie wilt gaan. 

Is er veel te doen met kids

Is er een kidsclub of een programma voor kinderen? Door dit vooraf te checken kan je de vakantie voor je kindje en voor jullie een stuk leuker maken. Kijk ook goed naar de recensies van de plek waar je naartoe wilt. Wordt het aangeraden door andere ouders? Bij verre reizen is het slim om te lezen over de veiligheid van een land. Daarnaast is het goed om informatie op te zoeken over  hoe hygiënisch een land is en of er malaria voorkomt. 

Makkelijk verplaatsen 

Met kleine kinderen op reis ben je gewoon heel veel aan het tillen. Ze zijn moe, hebben geen zin meer en noem het maar op. Gewoon door een stad lopen is met kleine kids dus echt geen succes. Check van te voren de prijzen van het openbaar vervoer en de gemiddelde prijs voor een taxi of Uber. Misschien kan je in de buurt zelfs een (bak)fiets huren. Ga je naar een camping? Dan is het huren van een auto een echte aanrader. Informatie over het huren van een auto kan je vaak bij de camping zelf opvragen of vinden in blogs over de omgeving. Ook leuk om te checken: Facebookgroepen over de omgeving! Er zijn tal van Facebookgroepen over vakantiebestemmingen vol tips en tricks. 

Isabel Van Der Boog

Door

12 juli 2024

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.