Op verre reis met kleine kinderen? Kan makkelijk!

Op verre reis met kleine kinderen? Kan makkelijk!

Contributor Karlien is dol op verre reizen. Ze bewijst maar al te goed dat het met kleine kinderen ook prima kan!

Als je graag reist, dan hoor je tijdens de zwangerschap dat die reizen nu echt voorbij zijn. Laat ik je vertellen, ze zijn alleen voorbij als jij dat wilt. Wij zijn inmiddels op vier verre reizen geweest met de kids, en bijna wekelijks vragen ze wanneer we weer gaan. Ik deel onze redenen om toch weer op een verre reis met kleine kinderen te gaan.

Dat vliegen is echt niet zo erg

Het vliegen met de kids wordt echt als de nummer één reden gegeven om niet op een verre reis te gaan. Ik zie dat niet zo. Wij ervaren met de kinderen vaak meer stress als we langer in de auto zitten dan als we een lange vlucht hebben. Zoals mijn kleuter het ziet: je hebt een scherm waarop je constant spelletjes mag doen, ze (de stewardessen) komen de hele tijd eten en drinken brengen en als we er dan zijn, dan komen we bij een mooi hotel met zwembad.

Rechtstreeks vliegen

Wij vliegen het liefst rechtstreeks. Toen we naar Thailand vlogen met de kids, was het veel voordeliger om met een overstap te vliegen. We waren 16 uur in de lucht, maar het ging echt prima. Ja, als je op je koffers staat te wachten dan merk je dat je moe bent. Daarom gaan wij minimaal 2,5 week weg als we op een verre reis gaan. Je wilt niet eerst drie dagen bijkomen, dan nog vier dagen van een land genieten en alweer naar huis moeten. 

Excuus om een goed hotel te boeken

Ik gaf het al aan: na de vluchten boeken wij een goed hotel. Zwembad, een beetje luxe en heerlijk bijkomen. De rest van de verre reis met kids doen we het qua geld een stuk rustiger aan, maar die eerste dagen na een vlucht wil je gewoon even heerlijk genieten.

Geld besparen

Als je een verre reis boekt via een aanbieder voor kindervakanties, dan betaal je enorm veel geld. Wij besparen veel geld op de vluchten, overnachtingen en excursies door alles zelf te boeken. Je bent dan wel een aantal avonden bezig met uitzoeken, maar dat vind ik juist het leuke onderdeel. Wij huren meestal een auto, zodat je niet afhankelijk bent van (dure) aanbieders van excursies. En de overnachtingen boek ik net buiten het centrum, waardoor je daar ook veel op bespaart. Het is daardoor best makkelijk om goedkoop te reizen met kids.

Onveilig? helemaal niet

Bij een verre reis denken mensen snel dat het gevaarlijk is. Maar echt niet iedere verre bestemming is gevaarlijk, kies voor een kindvriendelijke verre bestemming. Hieronder versta ik een land dat veilig is, waar geen malaria voorkomt en waar je met je kind goed kan rondreizen. Wij hebben goede herinneringen aan Florida, Thailand, Kaapverdië en Curaçao, maar er zijn zoveel meer plekken die je kan ontdekken met je kids. Australië en Nieuw-Zeeland, Japan en Sri Lanka bijvoorbeeld.

Lees ook: naar Thailand met kinderen is een heel goed idee!

Karlien de Bruijn

Door

27 oktober 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.