Zo overleef je de zwemlessen: 6 tips!

Zwemlessen, yep onze gastblogger Karlien is vanaf nu ook te vinden in het zwembad voor haar oudste kind. Zij besloot er heel anders mee om te gaan en er me-time uit te halen. Ze deelt alle tips!

Mijn kleuter heeft sinds twee maanden zwemles. Twee keer in de week ben ik 45 minuten aan het wachten. En haasten natuurlijk, van school naar huis, broodje eten en gelijk weer door. Samen met andere ouders klaagde ik erover hoe vaak je in het zwembad bent en hoe lang het nog gaat duren totdat de diploma's binnen zijn. Omdat klagen niet bij mij past ben ik naar mijn gedrag gaan kijken. In plaats van zwemles als een verplichting te zien, zie ik het nu als een moment voor mezelf! Dit zijn mijn tips om de zwemles van je kind te overleven.

6 tips voor het overleven van de zwemlessen 

1. Lees een boek of tijdschrift

Afhankelijk van het zwembad kan je tijdens de zwemles van je kind wel of niet meekijken. Wij hebben een zwembad met een balkon. Je kan dus iedere zwemles volgen. Naast dat het verschrikkelijk warm is op het balkon, zit je ook opgepropt. Ook zijn er veel ouders die zich bemoeien met de zwemlessen. Neem een boek of tijdschrift mee en ga ergens zitten waar het rustig is. Zo kom je even tot rust.

2. Misschien kan je zelf zwemmen

Sommige zwembaden bieden de mogelijkheid dat je als ouders ook kan zwemmen tijdens de zwemles van je kind. Ook voor volwassenen is zwemmen een ontzettend goede sport: je belast je gewrichten amper en je verbrandt calorieën als een gek.

3. Ga wandelen

Wat ik regelmatig doe is de tijd gebruiken om te wandelen. Ik heb een stappenteller en in 45 minuten kom ik zo aan de 5000 stappen. Daarnaast ben ik overdag buiten (hallo vitamine D) en dat zonder kind. Even rust tijdens de chaotische dagen als jonge moeder.

4. Doe de boodschappen

In 45 minuten kan je heel veel boodschappen halen. Scheelt je weer haasten na de zwemles.

5. Ga aan het werk of schrijf een blog

Betrapt! Op het moment dat ik dit schrijf zit ik in de kleedkamer. Mijn laptop neem ik mee naar het zwembad en de inspiratie komt zo uit mijn handen. Zonder afleiding want er is geen wifi in het zwembad en het huishouden zie ik niet.

6. Als een ander kind bij je hebt

Ik hoor je het denken: hartstikke leuk hoor al die ideeën, maar mijn andere kind heb ik ook bij me. Dat ken ik. Op de ene dag is mijn jongste bij de opvang en op de andere dag is hij wel mee naar zwemles. Eerder mocht hij in het weekend een half uur op de tablet. We hebben die tijd verschoven naar 45 minuten tijdens de zwemles. Ideaal voor hem want zijn zus stoort hem dan niet.

Wat is jouw ultieme tip om de tijd te doden tijdens de zwemlessen van je kind?

Lees ook: Jong beginnen met zwemles of toch even wachten?

Karlien de Bruijn

Door

22 januari 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.