Boeken die helpen om gezin en werk te combineren

Boeken die helpen om gezin en werk te combineren

Yep, het is soms een behoorlijke puzzel om alle ballen hoog te houden. Carrière, gezin, me-time... Om je een handje te helpen zocht ik boeken en planners die het combineren makkelijk maakt!

Wij horen zelf ook bij de moeders die het soms best pittig vinden om werk en gezin thuis te combineren. Zeker als je net mama bent geworden, moet je daar even een weg in vinden. Om je een handje te helpen zocht ik handige boeken en leuke planners die je helpen om jouw leven op rolletjes te laten verlopen. Pas maar op, straks vraagt iedereen aan jou: hoe krijg je het allemaal voor elkaar?!

Boeken voor moeders

MAMA HEEFT ALLES ONDER CONTROLE

Dit boek barst van de herkenbare situaties en helpt je om alles even een potje te relativeren. Je leest over de allerleukste momenten van het moederschap, maar ook de minder leuke momenten waar je doorheen moet. Ook voor de papa's zijn er een paar lessen om alles onder controle hebben. Het laat op een humoristische wijze zien dat je leven verandert als ouder, maar de toon is luchtig en grappig. No panic, mama heeft alles onder controle! (Bol.com 14,99)

OPLOSSINGSGERICHT OPVOEDEN

Als je het echt even niet meer weet, is het fijn om verfrissende inzichten van opvoeddeskundigen te horen. Een soort wake-up call! Dit boek draait om oplossingsgericht en positief opvoeden. De schrijvers van het boek zijn er bewust van dat elk kind en elk gezin uniek is en leren je om je eigen tactieken te ontwikkelen die voor jou en jouw kids werken. Aanrader! (Bol.com €19,95)

HET HANDBOEK VOOR DE SPITSUURVROUW

We hebben het allemaal druk en welke moeder is er niet de hele dag door aan het multitasken? Je to-do's houden nooit op, waardoor je dagen lijken op een langgerekt spitsuur. Stop, slow down! Stop met brandjes blussen en geef je niet meer over aan de waanzin van de dag. Vanaf nu neem jij het heft weer in handen! Je hebt meer tijd dan je denkt. Dit boek leert je om de spitsuren van je werk en privéleven beter te managen. (Bol.com €14,99)

Family weekplanner

En als je het dan qua tactiek allemaal een beetje op een rijtje hebt, mag een handige planner in jouw huis niet ontbreken! Zo weet je precies wanneer er wat gekookt moet worden, wie er 's avonds nog moet sporten en welke belangrijke dingen je echt niet moet vergeten. Als je met onregelmatige werktijden te maken hebt, zijn deze planners echte musthaves! 

WEEKPLANNER DREAMKEY Design 

Oef, deze weekplanner van Dreamkey Design is een pláátje en ook nog superfunctioneel. Vragen als wie brengt de kids weg, wanneer is de zwemles en wanneer was je ook alweer afwezig met het eten, zijn voorgoed de lucht uit met deze kalender. Deze planner heeft plek voor de schema's van 5 personen. Zo kan iedereen in huis afzonderlijk zijn/haar planningen duidelijk opschrijven. Handig! (Dreamkey.nl €11,95)

MAANDPLANNER HOMESTOCK

Mocht je zoveel overzicht nou (nog) niet nodig hebben, dan heb je altijd nog een maandplanner. Hier heb je niet persoonlijk voor elk gezinslid een apart vakje. Wel kun je gemakkelijk in één oogopslag zien hoeveel dingen je gepland hebt de komende maand.  (Homestock.nl €23,95)

 

Sibel Çiplak

Door

11 mei 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.