Wanneer vertellen dat je zwanger bent?

Wanneer vertellen dat je zwanger bent?

Bij hoeveel weken vertel je dat je zwanger bent? Wanneer vertellen dat je zwanger bent? Zulk groot nieuws, wil je eigenlijk aan iedereen vertellen!

Wanneer vertel je aan je omgeving dat je zwanger bent? Is het handig om toch nog even te wachten of vertel je direct aan iedereen dat jullie een kindje verwachten? Lees hier wat onze lezeressen deden!

Hoe kun je zo'n groot geheim nu voor je houden? Misschien willen jullie al een tijdje zwanger worden of het komt als een verrassing. In beide gevallen kun je het wel van de daken schreeuwen, maar sta je voor een flink dilemma.

Waarom nog niet vertellen dat je zwanger bent?

De reden om nog niet te vertellen dat je zwanger bent, is dat het in de eerste drie maanden nog fout kan gaan. De kans op een miskraam is in deze maanden het grootst. Daarom wachten veel stellen tot ze een goede termijnecho hebben gehad. Deze echo vindt meestal tussen de 10 en 12 weken plaats. Het is het veiligst om te wachten tot de 13 weken. De placenta is dan gevormd en je gaat dan het tweede semester in.

Vertellen ja of nee?

Wij kunnen de beslissing niet voor je maken wanneer je gaat vertellen dat jullie zwanger zijn. Wel kun je in overweging nemen om de mensen die heel dicht bij je staan het nieuws te vertellen. In het geval dat het niet goed gaat, kun je bij deze mensen ook steun zoeken.

Met hoeveel weken vertelde je dat je zwanger was?

Suzanne: Bij  6 weken. Omdat niemand zou geloven dat ik op mijn eigen verjaardag niets zou drinken zonder reden, haha!

Leonie:  Bij 4 weken.

Ingrid: Bij mijn zoontje direct toen ik een test had gedaan, dus met 4 weken al (we waren eindelijk zwanger na 5 jaar en 5 miskramen). Ben nu zwanger van de tweede en heb het weer gelijk verteld toen ik het wist, dat was toen ik 5 weken zwanger was. 

Anke:  Na 12 weken hebben we het verteld.

Evelien: Twee dagen na de positieve test, met 5 weken.

Suzanne: Allebei de keren rond de 6 weken.

Bianca: Rond 8 weken vertelden we dat we zwanger waren.

Saskia: Alledrie de keren bij 8 weken.

Eline: Bij 8 weken. Omdat ik misselijk was, dat kon niemand meer ontgaan! Bij de tweede al bij 12 dagen aan onze naasten, omdat we toen een fertiliteitsbehandeling ondergingen en veel mensen daarvan wisten.

Conny: Meteen!

Janine: Bij 9 en bij 7 weken.

Hanna: Bij 6 weken na de eerste echo. En dat het een tweeling werd bij 10 weken. Toen wisten wij dat ook pas!

Sanne: Bij 8 weken omdat ik heel erg misselijk was. Bij de eerste met 12 weken.

Wanneer vertellen zwangerschap aan je werkgever

Het is verplicht om je werkgever uiterlijk 3 weken voor je met zwangerschapsverlof gaat in te lichten. Nu is het ten eerste wat lastig om het tot die tijd voor je te houden en ten tweede is het fijn als je het tijdig vertelt, zodat ze een vervanger voor je kunnen regelen tijdens je verlof. De meeste vrouwen vertellen aan hun werkgever dat ze zwanger zijn zo rond de 13 weken.

Vertellen? Lees dan:

Redactie MiniMe.nl

Door

24 juli 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.