Ontspannen en je batterijen opladen als moeder

Hoe doe je dat, een druk leven leiden als moeder en intussen ook nog tijd voor jezelf hebben? Wij geven 7 tips.

Als moeder heb je het maar druk. Werkelijk overal aan denken en alles bijhouden. Meesters en juffendag komt er weer aan, woensdag fruitdag, dinsdag en vrijdag gymspullen mee... En dan heb je voor jezelf ook nog alle dingen die je moet onthouden, zoals belangrijke afspraken. En intussen moet je ook het huishouden bijhouden en boodschappen doen... Soms weet ik zelf niet eens hoe ik alles voor mekaar krijg!

 

Het is dan ook niet raar dat je soms even helemaal op bent. En geloof me, ik wilde daar ook eerst niet aan toegeven, maar het moet. Het moet echt. Want wij moeders zijn een soort superhelden. En die kunnen gewoon alleen al die krachten gebruiken als ze af en toe ook opladen!

7 simpele tips om als moeder je batterijen op te laden 

 

  • Neem een warm ontspannend bad, lekker badzout erin, eventueel kaarsjes erbij even een (haar)masker en je bent er weer. Ja, dat duurt inderdaad een uurtje, maar wedden dat je je daarna veel beter voelt?
  • Ga in plaats van op te ruimen als de baby slaapt, zelf lekker zitten met dat boek of magazine. Of doe zelf een powernapje, het geeft écht niet als je de was later opvouwt (niemand die het ziet).
  • Vraag aan je moeder, zus of vriendin om even op te passen of als de kinderen op school zitten, en ga lekker naar de kapper. Je voelt je zoveel beter als je haar goed zit! En natuurlijk sta jij ook voor hen klaar als zij dan een me-momentje nodig hebben.
  • Wat ook lekker is, is om lekker te gaan sporten om even de gedachten verzetten. Goed voor je mind én je body!
  • Er even tussenuit met vriendinnen, even thuis weg en gezellig kletsen over van alles en nog wat. In plaats van weer op de bank in slaap te vallen en helemaal uit je ritme zijn, om snachts daardoor geen oog meer dicht te kunnen doen. 
  • Breng de kids bij opa en oma (of iemand anders) en laat ze daar een nachtje logeren, ook al ga je niks bijzonders doen, de rust en het uitslapen de volgende dag kunnen al wonderen doen.
  • Ga even een keertje iets nieuws voor jezelf kopen. Ik ken het namelijk dat we altijd maar dan ook altijd weer kleding voor een van de kids meenemen. Nu is zo'n schattig jurkje of die kleine schoentjes ook veel leuker om te kopen, maar je mag ook echt af en toe een keertje aan jezelf denken!

 Natuurlijk kost het tijd en energie om dingen voor jezelf te doen, maar je krijgt er ook veel voor terug. Een avondje weg met vriendinnen vraagt misschien veel planning, maar nadien zijn je batterijen ook weer helemaal opgeladen. En naar de kapper of een lang bad nemen kost dan wel een uurtje of twee, maar als je blij wordt van jezelf in de spiegel zien kan je er ook weer tegenaan.

Tip! Vergeet jezelf niet als je moeder bent, want jij verdient ook tijd en aandacht voor jezelf. Hoe gelukkiger jij bent, hoe leuker je bent voor je gezin!

Door

29 maart 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.