9 Redenen waarom opa's en oma's geweldig zijn

9 Redenen waarom opa's en oma's geweldig zijn

Je ouders stonden altijd al voor je klaar, en nu zijn ze er ook voor je kinderen. Wij hebben 9 redenen waarom opa's en oma's zo geweldig zijn!

Ouders vandaag de dag werken veel en hard. Grote kans daarom dat je (schoon)ouders een grote rol spelen in het leven van je kind. Voor jou is het vaak een verademing als ze even kunnen bijspringen, en opa's en oma's vinden het zelf meestal ook heel leuk om meer betrokken te zijn bij het leven van hun kleinkinderen. Even en kleine ode aan alle opa's en oma's dus!

9 redenen waarom opa's en oma's zo geweldig zijn

Grootste fan en supporter

Of je kind nu een goed rapport heeft of elke zaterdagochtend moet voetballen, opa en oma zijn altijd hun grootste supporter en vinden alles wat je kind doet geweldig. Geweldig toch, zo'n superfan?

Dingen die thuis niet mogen

Thuis gelden er bepaalde regels, maar grote kans dat die regels bij opa en oma nét ietsje anders zijn. Een snoepje voor het eten? Tuurlijk, geen probleem! Toegegeven, dat vind jij als ouder misschien niet altijd even leuk, maar weet je nog hoe fantastisch je dat vond toen je zelf kind was? Die leuke ervaring kan jouw kindje nu ook hebben.

Het eten is altijd lekker

Uiteraard weet je zelf ook wel je weg te vinden in de keuken, maar voor 's werelds lekkerste gehaktballen, kippensoep of pannenkoeken moet je vaak toch bij oma zijn. En zelf schuif je vast ook nog steeds graag aan.

De leukste verhalen over papa en mama

Jaja, ook jij was ooit een kind, en je eigen kind vindt die verhalen over jou, toen je dezelfde leeftijd had, vast helemaal geweldig. Inclusief bijbehorend fotomateriaal uiteraard!

Ouderwetse activiteiten

Heerlijk bramen plukken, Rummikub of Memory spelen, puzzelen of knutselen? Daarvoor moet je bij opa en oma zijn!

Ze geven goed advies

Je kunt als ouder altijd bij ze aankloppen voor advies, want met hun levenservaring kunnen ze je met raad en daad bijstaan. Maar ook voor je kinderen staan ze klaar! Zeker naarmate je kinderen wat ouder worden en niet altijd bij jou durven komen met hun problemen, is het fijn om te weten dat ze altijd terecht kunnen bij opa en oma.

Ze hebben meer tijd

Jij bent vaak superdruk en hebt daardoor tot je grote spijt niet altijd zo veel tijd voor je gezin als je zou willen. Maar voor opa en oma is dat anders, en zij hebben wél de tijd (en vaak het bijbehorende engelengeduld) om al hun aandacht te geven aan jouw kinderen.

Respect

Ook al zijn opa en oma de allerliefste, toch kunnen zij ook wel eens streng zijn en hebben zij vaak ook nog iets striktere normen en waarden. Ideaal voor je kindje om alles te leren over tafelmanieren, spreken met twee woorden en kauwen met je mond dicht.

Graag in de buurt

Opa en oma willen oprecht graag in de buurt zijn als je kindje opgroeit. En als dat niet kan, omdat ze bijvoorbeeld ver weg wonen, kun je er zeker van zijn dat ze geregeld kaarten en brieven zullen sturen en zullen Skypen en WhatsAppen. Ze willen echt geen moment missen!

TIP! Zijn jouw kinderen ook gezegend met een lieve opa en oma? Neem dan zeker de tijd om hen eens  te bedanken. Natuurlijk weten ze heus wel dat je ze waardeert, maar spreek dat ook eens uit, met een lief kaartje of een dikke knuffel!

Redactie MiniMe.nl

Door

20 april 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.