Kind logeren: het effect op mama!

Kind logeren: het effect op mama!

Maud gaat regelmatig logeren. Ze vindt dit gelukkig super leuk en eerlijk is eerlijk: voor mij is het ook best relaxed. Dit doet het voor mij!

Met regelmaat gaat Maud gezellig logeren bij opa en oma. Dit blijft altijd een beetje dubbel. Ik kijk er naar uit en zie er tegen op. Heerlijk om je oude leven weer even terug te hebben: samen in bed te eten, rustig wakker te worden, de stad in te gaan en tot laat te kunnen werken (kijk mijn vlog maar eens!). Maar toch...

Wegbrengen

Ik ben zo'n muts bij het wegbrengen en krijg daar altijd een brok van in mijn keel. Als ik dan thuis kom en het is stil, moet ik écht even wennen. Maar dan kom ik er langzaam in. Ik ga weer eens relaxed in bad, ‘s avonds eten we een hapje in de stad en snap dan echt niet meer waarom ik het zo moeilijk vond. Maud vind het daarentegen helemaal niet moeilijk. Als ik haar vertel dat ze bij opa en oma gaat logeren staat ze al te juichen en te springen en rent ze het liefst gelijk naar de auto toe.

Even Facetimen

Natuurlijk Facetimen we tussendoor. Maar dit is meestal iets wat we doen voor onszelf in plaats van haar. Zij is bijna altijd helemaal in haar element en is zo druk aan het spelen met opa of oma dat ze even zwaait en weer lekker verder gaat. Van de vele logeerpartijtjes die wij inmiddels achter de rug hebben, heb ik twee dingen geleerd: 

Tip 1: doe het met regelmaat

Ik kan het iedereen aanraden. Het is goed voor je relatie om ook weer eens tijd samen te hebben. En ik kan je zeggen hoe vaker je een logeerpartij doet, hoe makkelijker het wegbrengen wordt!

Tip 2: voel je niet schuldig

Zeker nu wij een huis aan het verbouwen zijn en ik ook wel ‘s avonds evenementen heb, doen we met regelmaat een beroep op een logeerpartij bij de opa’s en oma’s. In het begin voelde ik me daar enorm schuldig om, maar dat heb ik echt los gelaten. Maud vind het geweldig, opa en oma vinden het geweldig en ze bouwt toch zo’n enorm goede band op met onze ouders. Dat vind ik zo mooi om te zien!

Weer thuis

En dan is ze weer heerlijk thuis. Ik merk dat ik dan met nog meer energie geniet van haar. Ik hoor haar zingen in het huis. Zie haar heerlijk spelen. En ik kijk vol verbazing hoe ze gegroeid is in twee dagen. Echt hoor, dat is bizar!

Gaat jouw kind vaak uit logeren? Ik ben heel benieuwd!

Sarah Glasbergen

Door

04 april 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.