Wijze lessen waar elke mom iets van kan leren

Wijze lessen waar elke mom iets van kan leren

Met deze 6 wijze lessen maak je het jezelf net even wat makkelijker. Goed om hier soms even bij stil te staan!

Je hebt het gevoel dat je altijd alle ballen hoog moet houden, maar dat gaat niet altijd. Maak het jezelf makkelijk en print deze wijze lessen in je hoofd. Zeker weten dat élke moeder hier iets aan heeft. 

1. vaker nee zeggen

Zeg jij vaak nee wanneer iemand iets aan je vraagt? Ik ben daar in ieder geval best wel slecht in. Is er een manier om te leren hoe je nee kunt zeggen? Ja, en die ga je niet heel tof vinden. De oplossing is namelijk: doe het gewoon.  Wat heb je te verliezen? Je collega gaat je niet meteen haten omdat je vandaag geen tijd hebt om een taak van haar over te nemen. En je hebt per slot van rekening een kind, er is áltijd wel iets te doen. 

2. stop met sorry zeggen

Bijna hetzelfde verhaal als het nee zeggen, maar dit gebeurt juist té veel. Ook hier ben ik weer schuldig aan. Maar waarom zou je je moeten verontschuldigen dat er nog wat rommel in huis slingert of dat je die ene taak op je werk morgen doet in plaats van vandaag? Het is niet dat de wereld daardoor vergaat.

3. vraag om hulp

Als moeder heb je het 90% van de tijd erg druk. Sommige moeders denken dat hulp vragen een teken van zwakte is. Het geeft juist aan dat je sterk genoeg bent om toe te geven dat je het even niet in je eentje red. Laat je vrienden een keer je kind ophalen van school wanneer jij echt swamped bent op kantoor. Of vraag of de ouders van het klasgenootje van je kind hem kunnen meenemen naar sporttraining, zwemles of muziekles. Niemand kan alles, dus schaam je niet als je om hulp moet vragen!

4. Je niks aantrekken van anderen

Je krijgt continu goedbedoeld maar ongevraagd advies van anderen ('ik deed dat altijd zo, bij mij werkte dit of dat'). Trek je niets aan van anderen en volg je eigen plan. Het is jouw opvoeding. Als jouw kind van jou best even met jou telefoon mag spelen in dat restaurant of wachtruimte en je ziet de afkeurende blikken, is het echt zo zonde van jouw energie en humeur als je je daar rot om gaat voelen. Their problem, not yours.

5. Goed Voor jezelf zorgen

Hoe kun je goed voor een ander zorgen als je slecht voor jezelf zorgt? Dus sla je ontbijt niet over, trek kleding aan waar je happy van wordt, plan die manicure of hoofdmassage maar snel in en zorg dat jij een positieve vibe uitstraalt naar je kids. Zorg dat je je eigen dromen en dingen waar je blij van wordt nooit wegcijfert. Mama happy, kids happy.

6. Je bent niet de enige 

Het lijkt soms alsof andere moeders alles fantastisch voor elkaar hebben, maar élke moeder heeft zo haar issues. De een heeft het huishouden misschien tiptop in orde, maar mist me-time. En de ander ziet er altijd fantastisch uit, heeft een droomjob en lieve kids, maar ondertussen voelt ze zich continu opgejaagd en uitgeput. Prent het mantra 'die andere moeders doen ook maar wat' in je hoofd. Enne het boek Relax mama! is zeker de moeite waard om een keer te lezen!

Heb jij nog wijze lessen voor de momsquad? Laat het achter in de reacties!

Sanne 't Hooft

Door

14 november 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.