Wachten op de bevalling - hoe kom je die periode door?

Wachten op de bevalling - hoe kom je die periode door?

Die laatste weken zwangerschap duren voor sommige moeders zo lang! Hoe kom je die periode door zonder je te vervelen? Lees hier leuke tips.

Wanneer komt die kleine nou? Koooom nouuuu.... Je zit in de laatste weken van je zwangerschap en je kan nu echt niet meer wachten tot je die kleine in je handen mag houden. Maar dat wachten duurt voor jou nog zo laaaaang! En dat terwijl je vriendin zei dat deze weken bij haar voorbij vlogen... Wat zijn nu echt leuke dingen om te doen in de laatste weken van je zwangerschap? Lees ze hier!

REALISATIE

Voor sommige aanstaande mama's voelt het een beetje als een lege periode. Ze zijn nog geen mama, maar zijn er wel helemaal klaar voor. Een leegte tussen verschillende levens als het ware. Dit is echt niets om je slecht over de voelen, het geeft je juist tijd om tot jezelf te komen. Ga er gewoon even rustig voor zitten en denk bewust aan de tijd die je hebt gehad en aan de tijd die nu komen gaat. Dit geeft een hoop rust in je hoofd. 

Omgeving

Een handige tip om de laatste weken niet zo lang te laten duren: Stel je omgeving op de hoogte. Waarschijnlijk weet iedereen dat je zwanger bent en hoe dichter je bij je uitgerekende datum komt, hoe vaker mensen gaan vragen of de kleine er al is. Spreek van tevoren af dat geen nieuws betekent dat de kleine er nog niet is. Zo duren die laatste weken voor jou ook niet zo lang. 

To-do lijstjes

Had jij al een geboorteplan opgesteld en alles klaargezet voor de bevalling? Het loont om de lijstjes nog even af te lopen om te kijken of je echt alles hebt afgestreept. De vluchtkoffer gepakt, de auto volgetankt? 

Blijf routine houden

Je kent het wel: Zit je een weekend thuis zonder de deur uit te hoeven, loop je een hele dag in je pyjama. Heerlijk! Misschien wel, maar je voelt je toch beter als je 's ochtends gewoon onder de douche stapt en op tijd ontbijt. Ook wel zo fijn om te voorkomen dat je nog niet gedoucht hebt als de bevalling begint...

Me-time

Tijd voor me-time! Ook al ben je nu een beetje log en gaat alles wat zwaarder, een lekker haarmaskertje kan altijd. Je teennagels lakken lukt nu misschien niet, maar wat dacht je van je handen? Nu is een ideaal moment om even lekker tijd voor jezelf te nemen. 

Uitjes

Is het centrum van de stad in de buurt, of heb je een lieve partner/moeder/schoonmoeder/vriendin die je wel even rond wil rijden? Ga dan lekker naar de kapper of schoonheidsspecialiste. Jij kan misschien niet bij je teennagels, maar zij wel! Even weer een frisse look is een heerlijke oppepper. 

Vrienden en familie

Heb je zelf nu misschien niet zoveel zin meer om ergens heen te gaan? Je kan natuurlijk ook mensen uitnodigen. Klets samen met je vriendin over de laatste avonturen op haar werk en luister naar de verhalen van je moeder over toen jij een baby was. Zo zijn er ineens weer een paar dagen voorbij!

Even klagen

Je hebt last van je rug, je bekken, kan niet meer slapen en bent doodop, je bent het zat! En direct na deze gedachten voel je je weer schuldig, want je weet waar je het voor doet. Hé, klagen is niet slecht! Als je gewoon even een momentje in de week of dag gebruikt om over van alles en nog wat te klagen, voel je je daarna vaak weer beter. Vertel het alleen wel even tegen diegene voor je begint met klagen. ;)

Projecten

Een ideaal tijdverdrijf is om kleine projecten op te pakken die je al tijden hebt liggen, maar waar je tot nu toe nog niet aan toe bent gekomen. Dat ene rommelkastje opruimen? Het recept uitproberen dat je al tijden geleden in je kookboek hebt zien staan? Daar heb je nu alle tijd voor, dus lekker doen. 

DIY

Ben je een beetje handig? Dan is dit een hele fijne periode om dingen te gaan maken. Het kunnen kleine dingen zijn als fotoboeken (nu heb je nog zin om ze voor jezelf te maken), of grotere projecten zoals een kastje maken voor de babykamer

serieverslaafd

Plof op de bank met een lekker zacht dekentje en zet Netflix aan. Een grote pot thee naast je en jij komt de rest van de middag de bank niet meer af. Heb je last van je bekken? Over de leuning van de bank leunen kan dan een fijne afwisseling zijn als je even niet meer goed kan zitten. 

Boekenwurm

Vind je lezen leuk? Pak er een stapel boeken bij en ga er eens goed voor zitten. Kan je je niet focussen met die kleine in je buik? Dan zijn boeken als Relax mama! en Oei ik groei! leuk om je voor te bereiden op wat nog komen gaat. 

Ga naar buiten

Het kan echt helpen om 's avonds als je partner thuiskomt een kort rondje te gaan lopen. Als je iedere dag gewoon even gaat luchten ben je in ieder geval weer het huis uit. 

Weeën opwekken

Kan je echt niet wachten? Dan is het misschien een grappig idee om een van de methodes te proberen om weeën op te wekken

Heb jij nog een leuke tip om wachten op de bevalling leuk te maken? We horen het graag! 

Daisy van Schaijik

Door

16 november 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.