Relax Mama!

Relax Mama!

Ruth (36) is mama van Roos, Mila en Liv van bijna 10 maanden oud, getrouwd met Manlief en momenteel 'in between jobs'.

Een groot deel van de dag staat in het teken van 'mama-zijn'. Daarnaast houdt ik van creatief bezig zijn en probeert regelmatig nieuwe dingen uit. Als het even kan ga ik hiernaar op zoek. Over mijn 3 kleine meisjes en alles daaromheen schrijf ik graag en deel ik mijn belevenissen hier.

Hallo wereld!

Op 24 maart was het ineens zover! Onze drie meisjes wilden niet langer wachten.. Te vroeg geboren, maar oh zo mooi en volmaakt! We noemden ze Roos, Mila en Liv. Na 6,5 week in het ziekenhuis mochten ze met ons mee naar huis.

Slapeloze nachten

Er brak een pittige periode aan met veel slapeloze nachten. Er werd gehuild in drievoud. Reflux bleek de boosdoener, bij alledrie. Maar inmiddels is de rust teruggekeerd hier in huis. Onze meisjes zijn 9 maanden oud, ze slapen al een aantal maanden door, eten goed, drinken goed en zijn ontzettend vrolijk. Waar we in het begin amper tijd hadden om te genieten, doen we dat nu driedubbel!

Me-time

Ineens is er ook weer meer ruimte voor mama om te doen wat ze altijd graag doet. Iets moois maken, relaxen met een tijdschrift of leuke dingen doen buitenshuis. Ik merk dat ik er behoefte aan heb. Tijd voor mezelf. Even me-time. Relax-mama-tijd! Ook al voel ik me zeker nog mezelf. Ik heb af en toe rust nodig, even tijd om m’n hoofd leeg te maken of weg te dromen.

Relax mama posters

Van Manlief kreeg ik tijdens mijn zwangerschap de leuke posters van Relax Mama cadeau. Met een knipoog erbij, want hij weet wel dat ik me niet zomaar gek laat maken. Het was een tijdje te druk om ook maar aan de posters te denken. Totdat ik ineens opruimwoede kreeg en ze terug vond in de kast. Net in een periode dat we weer eens zoekende waren naar hoe we het welbekende voedingsschema om zouden gooien. De tekst “Die andere moeders doen ook maar wat” op één van de posters pakte me direct.

Mama zijn is topsport

Inmiddels prijkt de poster al een tijdje boven onze megabox. De tekst kan ik inmiddels dromen, maar ik heb het af en toe nodig om hem toch even te zien. Want wat alle mama’s weten lijken ze vaak ook gelijk weer te vergeten. Mama zijn is topsport en we willen vaak ook nog eens bij de top horen. Maar er is geen vaste weg om daar te komen. Het is zoeken, uitvinden, vallen en opstaan. Ik merk het bij mijn eigen draakjes, ieder met d’r eigen karakter en gebruiksaanwijzing. Wat bij de één werkt, werkt bij de ander juist weer averechts.

Ansichtkaarten voor mama's

Onlangs bleek dat Uitgeverij Snor nu ook leuke Relax Mama ansichtkaarten in het assortiment heeft. De kaarten zijn samengesteld uit de leukste uitspraken en pagina's van het boek Relax Mama! en de Facebook pagina van de club van relaxte moeders. Het bestaat uit een boekje met 32 kaarten die je eruit kan scheuren.

Lief kado

Gister kreeg ik ze cadeau, wederom van Manlief. En ook weer met een knipoog, want het lukt me inmiddels redelijk om de relaxte mama te zijn die ik graag wil zijn. Maar ik vind ze zo leuk; de plaatjes, de teksten, voor alle moeders die het onderste uit de kan willen halen. Die zowel de perfecte moeder als sexy echtgenote, trouwe vriendin en hippe collega willen zijn. Met grappige en pakkende teksten als "Al is de ellende nog zo groot, je borsten zijn dat lekker ook", "Altijd inconsequent is ook consequent", "Morgen is er weer een dag" en "Relax! Het mooiste op aarde heb je al gemaakt". Leuk om te versturen, maar ook om zelf neer te zetten of in te lijsten.

Niet te moeilijk mama!

Dus lieve mama’s van Nederland, maak het jezelf niet altijd te moeilijk. Relax iedere dag minstens 3 minuten. Hang je Supermama cape eventjes aan de waslijn voor een kop thee. Laat de boel even de boel. En kost dat moeite? Dan zijn deze kaarten een leuke manier om jezelf wel af en toe zo’n momentje te gunnen. Of geef ze cadeau aan een vriendin die ze goed kan gebruiken. Want een relaxte mama is een fijne mama!

Ruth

Ruth van den Dool

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.