Kerstvakantie uitjes voor kinderen

Kerstvakantie uitjes voor kinderen

Een gezellige kerstmarkt, een te gekke ijsshow of een kerstcircus: dit zijn de leukste kerstvakantie uitjes voor kinderen!

Het is weer kerstvakantie! Dé tijd om gezellig samen erop uit te gaan en leuke dingen te doen. Maar waar ga je heen en wat ga je doen? Bekijk hieronder onze leukste kerstvakantie uitjes voor kinderen. Chocolademelk erbij? 

BUITENSPEELTUIN

Kunnen jij en je kinderen wel een beetje tegen kou? Dan is een buitenspeeltuin een hartstikke leuk dagje uit! Handschoenen aan, muts op en gaan met die banaan. Er zijn genoeg speeltoestellen voor verschillende leeftijden, dus daar zijn ze echt wel een hele dag bezig! Met alle leuke activiteiten rennen ze zichzelf ook wel weer warm. Leuke grote speelparken zijn het speelpark de Swaan in Oudkarspel en Plaswijckpark in Rotterdam.

NATUURSPEELTUIN

Je kunt ook gaan voor een natuurspeeltuin. Kaplaarzen aan en gaan! Bijvoorbeeld natuurspeeltuin de Speeldernis in Rotterdam,  Achteraf warmen jullie lekker op met een kopje chocolade melk, hmm! Op het eiland Tiengemeten onder Rotterdam spreken ze niet van een natuurspeeltuin, maar van speelnatuur. Op boomstammen klimmen, over plassen heenspringen: hier kunnen kids hun energie wel kwijt.

KERST LICHTSHOW

Houdt jouw kind ook zo van alles wat straalt en schittert? Dan is een bezoek aan een lichtshow een heel leuk uitje. Door het hele land zijn verschillende lichtshows te zien (in Asten, Veldhoven en Amsterdam bijvoorbeeld). Kerstbomen, ramen, deuren en hele straten zijn dan uitgebreid verlicht. 

INDOOR SPEELTUIN

Heb je net een dagje uit op de planning staan, komt het met bakken naar beneden. Geen nood, dan kun je altijd nog naar een indoorspeeltuin. Een krijspaleis, echt? Het is misschien redelijk hysterisch, maar de blije gezichtjes van je kids zijn het waard. Een aanrader als je het gure weer wilt vermijden en je kleintjes toch hun energie kwijt moeten. 

KERSTCIRCUS

Door het hele land worden weer kerstcircussen georganiseerd. Spannende stunts met fietsen en motoren, grappige clownsacts en mooie acrobatenkunsten houden je kids zeker geboeid. Ben je tegen circusdieren? Er zijn ook circusshows zonder wilde dieren, zoals de circusshows van het kerstwintercircus Eindhoven

KINDERTHEATER

Zit je het liefst binnen zitten met dit koude weer, maar wil je wel de deur uit? Dan is het onwijs leuk om naar een kinder theatervoorstelling te gaan! Een leuk uitje dat niet de hele dag duurt. In dit artikel vind je onze favoriete theatervoorstellingen voor kinderen van 2 tot 5 jaar.

KERSTMARKT VOOR KINDEREN

Een leuke activiteit hoeft niet altijd ver van huis te zijn. Ga in de kerstvakantie een keer kijken in de evenementenhal bij jou in de buurt of het plaatselijke buurthuis. Vaak hebben die in de kerstvakantie een echte kerstmarkt voor kinderen waar de kids allerlei knutselwerkjes kunnen maken. Kerststukjes maken, voederbakjes voor de vogels knutselen en zelf kerstballen schilderen: zij zijn de hele dag lekker bezig. Dan kan jij rustig koffie gaan drinken, want het is vaak kids only!

Schaatsen 

Haal die schaatsen maar uit de kast, want de ijsbanen gaan weer open! Het Openluchtmuseum heeft vanaf 3 december een verlichte ijsbaan. Je kunt ook sleetje rijden, naar winterse verhalen luisteren en zelf broodje bakken. Ook voor kleinere kids is dit een hartstikke leuk uitje! Tijdens het Cool Event in Scheveningen vind je hier een ijsglijbaan van maar liefst 30 meter! Ben je niet zo'n waaghals? Je kunt ook rustig schaatsen en andere leuke evenementen bijwonen. Natuurlijk is er op beide plekken genoeg lekkers te halen bij de Koek en Zopie kraampjes.

Buitenlandse Kerstmarkt

Altijd leuk om in de kerstvakantie te doen: een trip naar een van de kerstmarkten. In Nederland worden er steeds meer georganiseerd, maar voor de echt grote kerstmarkten ga je natuurlijk naar Duitsland. Alle leuke kraampjes, ijsbanen en gezellige restaurantjes maken een kerstmarkt ook tot een superdagje uit. 

TOFFE ZWEMBADEN VOOR KINDEREN

Een normaal zwembad hebben je kids waarschijnlijk al wel gezien. Maar heb je ook al gehoord van Plopsaqua even over de grens in België, een zwembad met discobaden, te gekke glijbanen en een heus vikingschip? Ze hebben zelfs een stormbad en een supersnelle glijbaan waar je tegen elkaar kunt racen.  Zeker weten dat je kinderen zich hier vermaken!

INDOOR SPEELTUIN

Heb je net een dagje uit op de planning staan, komt het met bakken naar beneden. Geen nood, dan kun je altijd nog naar een indoorspeeltuin. Een krijspaleis, echt? Het is misschien redelijk hysterisch, maar de blije gezichtjes van je kids zijn het waard. Een aanrader als je het gure weer wilt vermijden en je kleintjes toch hun energie kwijt moeten. 

Attractieparken in de winter

Ondanks dat het koud is, is een attractiepark met een compleet winter wonderland ook zeker de moeite waard. De koplopers hierbij zijn natuurlijk de Efteling met de WinterEfteling en Winter Slagharen. Met aangepaste attracties, indoor schaatsbanen, chalets, kampvuren en speciaal verlichte attracties heb je een totaal andere ervaring dan in de zomer.  

Skiën en snowboarden

Heb je al iets oudere kinderen? Dan is het heel tof om te gaan skiën of snowboarden in een van de indoor hallen in Nederland. Je kan vrij skiën of snowboarden, of meedoen met een van de lessen. Je kan ook hier het beste 's ochtends gaan zodat je de drukte voor bent. Met een beetje geluk valt er genoeg sneeuw deze winter, dan kan je gewoon in de heuvels of duinen aan de gang!

Ijsshow

Heb je een echte Disney fan thuis zitten? Dan zal de Disney on Ice show zeker in de smaak vallen! In deze spetterende show spelen maar liefst 50 Disney figuren, de favoriet van jou kind zit er vast bij. IJsshows zijn over het algemeen iets duurder dan andere uitjes met kinderen, maar deze spetterende shows zijn een unieke ervaring die ze nooit zullen vergeten. 

Kerstvakantie uitjes voor kinderen top 10

Zoek je een specifiek uitje voor de kids in de kerstvakantie? Neem dan een kijkje bij de selectie van de redactie voor de leukste kerstuitjes voor gezinnen verspreid door heel Nederland. 

Heb jij nog een toffe kersttip of locatie waar je graag met je kids naartoe gaat? Laat het ons weten in een reactie. 

Daisy van Schaijik

Door

13 december 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.