7 babyproducten die je in huis moet hebben

7 babyproducten die je in huis moet hebben

Je hebt een lijst aan producten die je in huis moet hebben voor als de baby komt. Alleen is het allemaal nodig? Dit zijn producten die echt handig zijn!

Ok, zodra we het over babyproducten gaan hebben die je in huis 'moet' hebben begin je misschien al te protesteren. Maar 7?! Tsja, als je een baby krijgt zal je eerder 700 dingen 'nodig hebben', maar deze 7 zijn naar onze mening een goed begin. 

1. Een dure thermometer

Ja, hier mag je best in investeren. Een thermometer van een euro voldoet niet als je baby koorts heeft en je om de paar minuten de temperatuur wil en moet checken. De ene minuut kan je rustig een ander getal achter de punt krijgen dan de andere minuut. En het duurt een eeuwigheid voor je de temperatuur van je baby hebt, niet fijn voor je baby. Hoe duur is duur? Een voorbeeld van een thermometer die netjes geprijsd is en binnen 10 seconden meet is de Beurer expresthermometer bij bol.com voor 12,99. Valt wel mee toch?

2. Nagelschaartje

De meeste nagelschaartjes zijn niet geschikt voor een baby. Vaak genoeg hoor je mini-horrorverhalen van moeders die per ongeluk in de huid van hun baby knipten. Een oplossing? Een nagelschaartje speciaal voor baby's. Deze scharen hebben een rond uiteinde dat ongelukken voorkomt. Verkrijgbaar bij onder andere amazon.com. Wat ongelukken helemaal voorkomt is het gebruik van een vijl.

3. Mooie slabbetjes

Veel mama's gebruiken een grote slab die ze over hun schouder leggen voor ze hun baby laten boeren (je weet wel, voor het geval dat). En voor je het weet heb je die dingen vaker over je schouder liggen dan dat je je handtas aan je arm hebt. Koop daarom een leuke slab die leuk staat bij de rest van je outfit (hey, fashionable mama toch?). En die slabbetjes voor je baby heb je ook in ontelbaar veel leuke kleuren en met opdruk, dus geen reden om daar geen aandacht aan te besteden.

4. Voedingskussen

Dit is handig voor zowel moeders die borstvoeding geven als moeders die de fles geven. Je zal je baby heel vaak voeding geven dus een goed kussen is dan een plus. Een voorbeeld van een goed en betaalbaar voedingskussen is te vinden op mamaloesbabysjop.nl.

5. Draagzak

Enorm handig als je baby graag bij jou wil slapen en jij eigenlijk nog een hoop dingen moet doen. De afwas, was of gewoon even een beetje rommelen in huis (zonder al te veel geluid te maken natuurlijk) kan je gewoon doen met een draagzak. Kijk alleen wel even of je een draagzak snel om krijgt, anders wil je baby straks niet meer slapen tegen de tijd dat je dat ding om hebt gedaan. Verkrijgbaar bij onder andere babybij.nl.

6. Neusreiniger

Als je baby verkouden is kan die niet zelf zijn neus snuiten of reinigen. Je kan daarvoor een zoutoplossing gebruiken om de neus schoon te krijgen. Meng daarvoor 9 gram keukenzout met 1 liter water. Deze zoutoplossing kan je dat inspuiten met een injectiespuitje (zonder naald uiteraard en verkrijgbaar bij apotheek) of een neuspeertje (verkrijgbaar bij drogist).

7. Baby hangmat

Als je zwanger bent wieg je je baby de hele dag heen en weer, maar als je baby er eenmaal is moet zij of hij op een plat vlak in slaap kunnen vallen. En dat gaat niet altijd goed samen. Zeker tijdens de eerste maanden is een hangmat dan een ideaal hulpmiddel. Verkrijgbaar bij onder andere de hangmatgigant.

Zelf nog must-haves die iedere moeder in huis zou moeten hebben? Laat het ons weten, binnenkort maken we weer een lijst met nieuwe baby essentials.

Daisy van Schaijik

Door

18 januari 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.