Lief: baby hangwieg

Lief: baby hangwieg

Een baby hangwieg is hip! Ze zien er niet alleen superleuk uit, maar zijn ook nog eens super praktisch en lekker cozy voor je baby!

Een baby hangwieg is een leuk alternatief voor een normaal wiegje. Je kunt zelf kiezen waar en hoe hoog je de hangwieg hangt. Er zijn een hoop modellen en merken op de markt, waarvan je hieronder een aantal kunt bekijken. Doe lekker inspiratie op en haal snel ook zo'n leuke hangwieg in huis. Supercute!

TIP: Bovenstaande hangwieg kun jij hier bestellen   

de hangwieg

In een hangwieg zal je baby zich helemaal thuis voelen. Door de natuurlijke houding die de baby aan kan nemen in de wieg en het schommelen zal je baby nog even het gevoel van de baarmoeder kunnen ervaren. De hoge sluitingen zorgen ervoor dat je baby er niet zomaar uit kan vallen. En, als je de hangwieg van de haak haalt om hem te verplaatsen zal de baby dat bijna niet merken. Je kunt je slapende baby dus veel makkelijker verplaatsen. We love it! Ook superhandig om mee te nemen als je op bezoek gaat. Sommigen kun je namelijk ook in bijvoorbeeld de deuropening hangen.

Baby hangwieg met standaard

Je hebt baby hangwiegen in verschillende soorten en maten. Zo zijn er modellen die gebruik maken van een standaard. Deze modellen nemen vaak iets meer ruimte in dan een traditionele wieg, dus hou daar rekening mee. De poten van het hangwieg kunnen namelijk uitsteken. Er zijn echter ook kleine modellen verkrijgbaar met een halve maan-standaard die juist minder ruimte innemen. Het is net een stukje kunst. Eyecatcher!

Baby hangwieg zonder standaard

Vind je een standaard maar niks en wil je het liefst helemaal geen poten om over te struikelen? Dat kan! Er zijn diverse hangwiegen beschikbaar die geen standaard nodig hebben. Je wieg hangt dan aan touwen of stevige kabels die aan het plafond worden bevestigd. Er zijn hangwiegen met vier touwen, twee of zelfs een, afhankelijk van de hangconstructie. Extra leuk is dat de meeste hangwiegjes tot 15kg kunnen dragen. Als je baby wat ouder wordt kun je, als je hem wat lager bij de grond hangt, de wieg gebruiken als een soort chill plekje. Zo kan je kindje er makkelijk zelf in en uit klimmen en er nog heerlijk van genieten!

Hangmatje voor een baby

Hebben jullie al een gewone wieg aangeschaft dan kan een soort hangmatje speciaal gemaakt voor baby's ook een leuke aanvulling zijn. Deze kun je gebruiken in de wieg, ledikant of box. Je hebt zelfs hangmatjes voor in de winkelwagen. Hoe cool is dat!

Ben je overtuigd, maar vind je de hangwiegjes een beetje prijzig? Dan kun je hem gewoon zelf maken met deze DIY!

Redactie MiniMe.nl

Door

02 maart 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.