Originele babykamer ideeën zonder roze of blauw

Originele babykamer ideeën zonder roze of blauw

Allesbehalve cliché kleurgebruik van roze of blauw in de babykamer met deze interieur ideeën!

Hoezo zou je persé een roze kamer maken voor een meisje of een blauwe voor een jongen? Wij vinden het superleuk als je juist heel iets anders wilt. Daarom hebben we leuke inspiratie voor je op een rij gezet voor een babykamer in neutrale kleuren!

Tips &Trick interieur ideeën babykamer

De muren zijn niet super easy om aan te passen elke keer, een goede keus is dus erg belangrijk. Met behang kun je een hele leuke sfeer neerzetten. Bij Bora zag ik dit superleuke behang met luiaards. Deze rustige kleuren kun je heel leuk met kleurrijke accessoires aanvullen. Zoals je ziet staat okergeel er heel leuk bij. Zo krijg je een mooi contrast van kleuren!

KEK Amsterdam heeft ook geweldig behang voor de babykamer. Zelf vond ik dit dieren ABC behang erg leuk. De kleur mintgroen past zowel bij een jongen als meisje en is perfect te combineren. Zwart & wit is een leuke combinatie om te gebruiken maar ook geel erg leuk staan! (En wil je toch een meisjesachtige touch, dan is pastel roze ook heel mooi...)

 

Mocht je juist een retro sfeer willen creëeren in de babykamer dan is het behang van Tis Lifestyle echt een aanrader. Dit grijskleurige (of roodoranje kleurige) behang kun je mooi combineren met vintage meubels die de kamer echt afmaken. 

Je baby slaapt in de eerste paar maanden heel veel. Je wilt natuurlijk ook dat hij/zij zo comfortabel mogelijk ligt te slapen in haar bedje. Dit slaaphuisje is een leuk ledikantje dat gelijk een eyecatcher is. Dit bedje kun je ook leuk combineren met het bovengenoemde behang.

Het merk Leander heeft ook zo'n musthave bedje. Als je een ledikantje wilt die je handig kunt omtoveren tot bankje. Dit eiken ledikant heeft een Scandinavische uitstraling en is met leuke accessoires echt een aanwinst in de babykamer.

Natuurlijke materialen

Ook natuurlijke materialen hebben een plekje gekregen in het interieur van de babykamer. Bijvoorbeeld een tak die met een paar toevoegingen als kapstok dient.

Mocht je de ruimte nog over hebben dan is deze houten schommel van Done By Deer ook mega cool. Ook al duurt het even voor je kindje hierin kan zitten, het is wel echt een originele feature in de babykamer. Want hoezo zou je schommels alleen buiten hangen?  

Sibel Çiplak

Door

09 februari 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.