Greentom upp kinderwagen

Greentom upp kinderwagen

De leukste en duurzame kinderwagens van Greentom Upp. De Greentom-serie is gemaakt, alleen al vanwege de gebruikte materialen.

De kinderwagen zal waarschijnlijk een van je beste vrienden zijn als je met je kind op stap gaat. Maar voor je er een hebt... we kennen de frustraties van het zoeken naar de perfecte (of gewoon goede) kinderwagen. Handig in te klappen, een mooi design, opbergvakken, grote of juist kleine wielen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wij spitten kinderwagen-land door op zoek naar goede kinderwagens en kwamen het Nederlandse merk Greentom Upp tegen. 

Als een bedrijf zich presenteert als 'anders dan alle andere kinderwagens' krijg je vaak de neiging te reageren met 'dat zeggen ze allemaal, ik geloof er niks van'. In dit geval hebben we het bedrijf gelijk gegeven. De Greentom-serie is anders, alleen al vanwege de gebruikte materialen.

Kinderwagen van gerecycled materiaal

De kinderwagens bestaan namelijk voor het grootste gedeelte uit gerecycled materiaal. Het frame is gemaakt van gerecycled polypropeen (zit o.a. in jerrycans, tapijten en plastic meubelen) en het zitje van gerecyclede frisdrankflessen. Hierdoor zijn de kinderwagens bijzonder duurzaam, licht en supersterk.

Verwisselbare bovenkant

Greentom heeft als doel zo duurzaam mogelijk produceren. Om dit voor elkaar te krijgen ontwikkelden ze een aantal bovenkanten (wieg, zitje) die op 1 model onderstel passen. Hierdoor kan je de Greentom voor een baby tot kind van zo'n 18 kilo gebruiken. Dit is ongeveer het gewicht van een kind van 4,5 jaar.

Greentom Upp

Onderstaande kinderwagens zijn, zoals je kan zien, allemaal samengesteld met hetzelfde onderstel (beschikbaar in verschillende kleuren). De bovenkanten zijn echter verwisselbaar waardoor je heel lang een deel van de kinderwagen kan blijven gebruiken.

Carrycot

De carrycot is het model dat je kan gebruiken als je een baby hebt van 0 tot 6 maanden. Deze reiswieg heeft een 100% natuurlijk biologisch matras dat je gewoon in de wasmachine kan doen samen met de rest van de bekleding. De wieg is vrij licht, dus makkelijk te dragen. De carrycot is ook eenvoudig te manoeuvreren door de dubbel gelagerde zwenkdelen en wielen. Je kan de wieg gemakkelijk met 1 hand besturen en kinderkopjes zijn ook geen probleem. De wieg is in 8 verschillende kleuren beschikbaar: zwart, grijs, rood, oranje, mintgroen, petrol, blauw en olijf.

Reversible

De reversible is geschikt voor kids van 6 maanden tot 2,5 jaar. Dit stoeltje kan je omkeren (vandaar de naam) en in 5 verschillende standen zetten. Ook bij dit model kan je de bekleding makkelijk demonteren en wassen. De reversible is ook weer beschikbaar in 8 kleuren.

Classic

De classic is een typisch buggy-model en geschikt voor kinderen van 6 maanden tot 4,5 jaar. Dit model is ook erg praktisch in te klappen tot een handzaam pakket en weegt zo'n 7,3 kg. De stof is te wassen in een wasmachine en verkrijgbaar in verschillende kleuren (voor een compleet overzicht zie greentom). Ben je een kleur zat en wil je liever iets anders? Voor de classic zijn ook verschillende kleuren los verkrijgbaar in de winkel bij de accessoires.

Groene accessoires

Naast de duurzame kinderwagen heeft Greentom ook accessoires ontwikkeld die van gerecycled materiaal zijn. Zo is er de regenhoes, gemaakt van gerecyclede frisdrankflessen en PVC-vrij. Daarnaast is er de Upp autostoel-set, waarmee je diverse autostoeltjes in je auto en op de Greentom kunt bevestigen (geschikt voor Mima iZiGo, Besafe iZigo, Maxi Cosi 0+ stoeltjes (de Citi SPS/CabrioFix en Pebble), Cybex Aton, Kidsriver 0+ en Lief 0+).

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de website van Greentom.

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.