Speelgoed jongen 5 jaar

Zoek jij tof speelgoed voor een jongen van 5 jaar? Ik ben weer in de cadeau-inspiratie gedoken en heb een mooie lijst voor je samengesteld!

Jongens van 5 jaar zijn natuurlijk hartstikke groot, maar houden nog steeds van speelgoed. Gelukkig is er ook meer dan voldoende aanbod op het gebied van speelgoed voor jongens van 5 jaar, maar waar moet je beginnen met zoeken? Ik vertel je welk speelgoed een super leuk verjaardagscadeau, kerstcadeau of Sinterklaascadeau is voor een 5-jarige jongen. Dit zijn mijn favoriete cadeautjes! 

Jongens van 5 jaar gaan al een jaar naar school. Het hele kleine is eraf en je kleuter voelt zich al heel wat. Het wordt tijd om speelgoed aan te schaffen dat past bij deze leeftijd en bij de ontwikkeling die je kind doormaakt. Hieronder vind je het stoerste, leukste en mooiste speelgoed voor jongens van 5 jaar oud. 

LEGO voor jongens van 5 jaar

Jongens van 5 jaar zijn er vaak gek op: Lego! Het spelen met Lego is goed voor de motorische ontwikkeling. Je zult merken dat je kind steeds handiger wordt in het bouwen van verschillende constructies. Het leuke is dat Lego meegroeit met de leeftijd van je kind. Hoe ouder hij wordt, hoe ingewikkelder de Lego-sets worden. Lego is er in allerlei verschillende prijsklassen, dus voor iedere gelegenheid is er wel een toffe set te vinden. Dus twijfel je nog over het cadeau voor een jongen van 5 jaar? Dan staat er vast een leuk idee tussen deze Lego-cadeautjes!

collage lego

  1. LEGO City Politie Gevangentransport - 60276
  2. LEGO City Monstertruck - 60251
  3. LEGO City Ruimtevaart Mars Onderzoeksshuttle - 60226
  4. LEGO City Politie Mobiele Commandocentrale - 60139

Educatief speelgoed voor kleuters

Educatief speelgoed is speelgoed waar kinderen ook hun vaardigheden mee ontwikkelen. Educatief speelgoed is bedoeld om op een leuke manier nieuwe dingen te leren. Of je nu samen nieuwe yoga-oefeningen gaat leren of dat je aan de slag gaat met sommen oefenen... het maakt niet uit. Met deze educatieve spelletjes kunnen jullie zo een hele middag zoet zijn. Leuk én leerzaam. Te gek speelgoed voor een jongen van 5 jaar!

Collage educatief speelgoed

  1. Kinderyogakaarten
  2. Ik Leer Sommetjes
  3. Ik Leer Letters
  4. Electro Basisschool Groep 1 en 2
  5. New Classic Toys Houten Kalenderklok

Bouwspeelgoed

Lekker bouwen? Dat vinden veel jongens van 5 jaar hartstikke leuk. Met dit toffe bouwspeelgoed kunnen ze de mooiste bouwwerken in elkaar zetten. En halen ze het daarna weer uit elkaar? Geen punt, want dat biedt weer mogelijkheden voor nieuwe bouwwerken! Met dit bouwspeelgoed hoeft geen enkele 5-jarige jongen zich te vervelen. Haal de meest creatieve kant van je kind naar boven met deze toffe verjaardagscadeaus!

collage bouwspeelgoed 

  1. Speelgoed Wild Story jeep bouwstenen set
  2. Glow in the dark Fort bouwset
  3. Dede - Bouwplaats speelgoed
  4. Sluban Brandweerwagen met waterkanon

Werkbanken

Wil jouw 5-jarige kleuter ook een stoere klusser worden? Dan zijn deze werkbanken te gek. Of je nu gaat voor een mooie houten werkbank van Bloomingville met gereedschap of die toffe 61-delige houten speelgoedwerkbank; je zoontje, neefje of buurjongen gaat ongetwijfeld super veel plezier hebben van zo’n mooi kado voor zijn verjaardag!

collage werkbanken

  1. Bloomingville werkbank Bubba
  2. Mentari Houten Werkbank Kind lichtblauw
  3. Lelin - Constructiespeelgoed
  4. Smoby Black & Decker Werkbank

Buitenspeelgoed voor jongens van 5 jaar

Lekker naar buiten! Dat is heerlijk voor kinderen en zeker voor stoere jongens van 5 die hun energie kwijt moeten. Twijfel je nog wat voor cadeau je gaat kopen voor een kleuter van 5?  Met dit buitenspeelgoed komt het helemaal goed. Ze kunnen lekker razen en rennen en komen aan het eind van de middag heerlijk voldaan binnen. Lekker elkaar nat spuiten op een warme dag met een waterpistool, een balletje trappen of heerlijk schommelen. Wat gaat jouw kleuter doen met zijn nieuwe kado?

collage buitenspeelgoed

  1. Crocodile Creek rubberen bal space 13 cm
  2. Krachtige waterspuit van foam 15 cm
  3. Schommelplankje van hout
  4. Voetbal goal
  5. Derbystar Classic TT 5 Voetbal

Verkleedkleren kind 5 jaar

Oh yes, verkleden is zó leuk! Jongens van 5 jaar zijn nog jong genoeg om helemaal op te gaan in hun fantasie en coole verkleedkleren helpen hier natuurlijk perfect bij. Deze verkleedsets zijn te gek voor jongens van 5 en helpen hen om lekker fantasierijk te blijven spelen. Ga je voor Paw Patrol of voor een stoere politieman die de boeven vangt?!

collage verkleedkleding

  1. WiseGoods - Spiderman Pak
  2. Politiepak Kind
  3. Paw Patrol Marshall verkleedpak
  4. Verkleedpak brandweerman Firefighter Sam

Spelletjes kind 5 jaar

Kinderen van 5 jaar zijn steeds meer op zoek naar uitdaging. Dat is ook logisch, want ze kunnen en leren natuurlijk iedere dag nieuwe dingen. Wil je lekker met je kind aan de slag blijven? Dan zijn deze spelletjes voor kleuters superleuk als verjaardagscadeau, of als cadeautje voor Kerst of Sinterklaas. Het ouderwetse ‘Wie is het?’ of alvast je kind Monopoly of Regenwormen aanleren? Met deze spelletjes hebben jullie genoeg te doen.

collage spelletjes 5 jaar

  1. Keer op Keer Kids Dobbelspel
  2. Monopoly Junior - Bordspel
  3. Skip Bo Junior - Kaartspel
  4. Wie is het?
  5. 999Games - Regenwormen Junior - Dobbelspel

Houten speelgoed voor jongens van 5 jaar

Houten speelgoed... it never gets old! Ik ben in ieder geval nog steeds fan. Ook voor kleuters is houten speelgoed nog steeds helemaal te gek. Zoek je dus nog een mooi cadeau voor de verjaardag van een jongetje dat 5 jaar wordt? Dan staat er misschien wel iets geschikts in dit lijstje. Het voordeel van hout is dat het een duurzaam materiaal is en dat de kwaliteit van houten speelgoed heel goed is. Je kleuter kan hier dus nog een hele tijd mee doen.

collage houten speelgoed

  1. Kubb SPEL - Set - Hout
  2. Houten stapelstenen set - Educatief
  3. KAPLA Blank - 200 Plankjes
  4. woody 200 houten plankjes in ton

Dino-speelgoed 

Is jouw kleuter ook zo gek van dino’s? Dino’s zijn gewoon super stoer en omdat jouw kleuter dat met z’n 5 jaar ook is, mogen deze cadeaus op een verjaardag natuurlijk niet ontbreken! Wie weet er meer te vertellen over de eigenschappen van alle dino’s? Jij of toch je 5-jarige zoon? Ontdek het zelf en geef je kind voor zijn verjaardag stoer dinospeelgoed cadeau! 

collage dinosaurusspeelgoed

  1. VTech Switch & Go Dino's Jaxx T-Rex
  2. Aeneid Dinosaurus Graaf Kit met 12 Unieke Dino's
  3. Kinderboeken Rebo Dino - Dinosaurussen
  4. Dinosaurus Speelgoed Set 12 Delig!
  5. Haba Spel Dino's op het spoor

Wat is jouw favoriete speelgoed voor een jongen van 5 jaar oud? Deel jouw cadeau-inspiratie met ons!  

Lisse van de Groep

Door

30 april 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.