Spelletjes voor in de auto

Spelletjes voor in de auto

Soms heb je meer dan muziek nodig om je kinderen te vermaken tijdens een lange autorit. Wil jij de “Zijn we er bijna???” zo lang mogelijk uitstellen? Check dan eens deze spelletjes voor in de auto!

Een lange autorit voelt voor kinderen vaak nog véél langer aan. Spelletjes voor in de auto zijn de oplossing als ze klaar zijn met het luisteren van hun cd, het spelletje op jouw telefoon en het lezen van hun stripboek. Dit zijn de leukste!

Het is altijd handig om een aantal spelletjes in de auto te hebben liggen. Of je nu kort of lang onderweg bent; de meeste kids hebben vermaak nodig in de auto. Spelletjes zijn ideaal! Of je nou voor een leuke bingo, denkspelletje of ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ gaat; je kids zijn er in ieder geval weer even zoet mee.

Om je van wat inspiratie te voorzien, ging ik op zoek naar de leukste spelletjes voor in de auto!

Magnetische reisspellen

Met deze leuke magnetische reisspellen voor in de auto kan jouw kind zich wel eventjes vermaken. De kleine magnetische affiches blijven aan het bord hangen, waardoor ze niet kwijt kunnen raken in de auto. Met varianten zoals bingo, tic tac toe en dammen zijn ze wel even zoet!

 magnetische reisspellen van hema

Pocket SmartGames

De pocketspelletjes van SmartGames zijn compact mee te nemen en daardoor ideaal voor in de auto. De schuifstukjes in deze puzzels zijn vaak wat groter en bevatten minder kleine onderdelen, waardoor deze niet zo snel zoekraken in de auto. SmartGames-spellen zijn altijd op meerdere manieren te spelen, waardoor je kids er uren plezier mee kunnen hebben zonder continu hetzelfde spelletje te moeten doen.

smartgames pocketspellen voor in de auto

LEES OOK: 8x Onze favoriete SmartGames voor kinderen

Bordspellen voor in de auto

Wil je het houden bij de klassiekers? Ook bordspelletjes zijn tegenwoordig vaak verkrijgbaar in een reisverpakking. Met een magnetische ondergrond om alles bij elkaar te houden en de dobbelstenen in een gemakkelijk druk-bakje. Ze zitten meestal verpakt in een klein koffertje waardoor ze super easy meegenomen kunnen worden. Even openklappen en game-time!

Spelletjes zonder benodigdheden

Hebben jullie al genoeg in de auto gepropt, dan zit je misschien niet te wachten op nog meer spulletjes. Gelukkig zijn er genoeg spelletjes voor in de auto waar je niks voor nodig hebt. Voorbeelden van deze spelletjes zijn:

Muziekspel

Zet een leuke kinderplaylist aan en zing lekker mee. Zet dan opeens het liedje stop en kijk wie er nog steeds de tekst mee kan zingen! Met grotere kinderen kun je eraan toevoegen dat je extra punten krijgt als je ook weet hoe het liedje heet en wie het zingt.

Ik ga op vakantie en neem mee...

De eerste speler zegt: “Ik ga op vakantie en neem mee...” en dan bijvoorbeeld een object zoals een koffer. De tweede speler herhaalt dit en voegt er iets aan toe. “Ik ga op vakantie en neem mee… een koffer en een zwembroek.” En zo ga je door… Degene die niet het hele lijstje meer weet, is af.

Woordenslang

Kies een categorie, bijvoorbeeld ‘dieren’. Noem dan een dier. Degene na jou moet met de laatste letter van dat woord een nieuw dier bedenken en zo door. Aap, Papegaai, IJsbeer, Rat, Tijger….

Geen ja, geen nee

Dit spel speel je één op één. De een stelt de ander allerlei vragen die hij of zij niet met ja of nee mag beantwoorden. Oef, nog best moeilijk!

meisje en jongen in taxi met ouders

Wie ben ik?

Één persoon houdt een bekend iemand in zijn hoofd (dit mag ook een familielid zijn) en de anderen stellen vragen. Met ja- en nee-antwoorden moeten ze er dan achter zien te komen wie deze persoon is.

Ik zie ik zie, wat jij niet ziet

Dit is natuurlijk een klassieker. Één iemand ziet een object en zegt: “Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en het is...” en dan een kleur. De anderen in de auto moeten dan raden wat het is.

Savannah Schreuter

Door

07 juli 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.