Zo ziet een autorit met kids eruit

Zo ziet een autorit met kids eruit

Ga jij ook vaak met de auto op pad met de kids? Dan is onderstaande waarschijnlijk héél herkenbaar voor je...

Oké, het is weer zover. Tijd om te gaan. Je kind zit in de auto, zit goed vast in de autostoel of gordel en is net naar de wc geweest. Favoriete speelgoed in de auto? Check. Snacks bij de hand? Check. Nog een keer kijken of de gordels wel goedzitten? Check. Goed, je kan wegrijden. En nog geen 5 minuten later ben je geheid bezig met een van onderstaande dingen...

Nu werk autorijden met een baby vaak prima. Maar dan worden ze ouder, hoe ziet dan eigenlijk je autorit eruit? 

'Ik moet naar de wc'

Echt, hoe vaak je ze ook van tevoren laat gaan, al haal je ze van het toilet en zet je ze direct in de auto, nog geen drie tellen later vragen ze al om de wc. En dat kun je niet zomaar negeren, want je bent natuurlijk net van de luiers af. En dan begint het overleggen en discussiëren met je kind tot je een veilige plek hebt gevonden om de auto stil te zetten: 'Nog een minuutje ophouden, oké? Dan kan ik de auto parkeren...' Hmm, en als dat niet werkt?

'Zijn we er al?'

Moeilijk te zeggen welke van de twee je eerst zal horen, de 'ik moet naar de wc' of de 'zijn we er al?'. Of het nu een drie uur durende autorit is naar de andere kant van het land of een ritje van 10 minuten naar oma die een dorp verderop woont; je zult dit te horen krijgen. Waarschijnlijk al zodra je de straat uit bent. En omdat je kleine nog geen benul heeft van tijd, krijg je de zin om de paar minuten te horen. Afleiding, iemand?

LEES OOK: Je peuter tijdsbesef aanleren - zo doe je dat!

Snacks

Een van die fantastische manieren om je kind af te leiden van de wc en de tijd zijn snacks. De hoeveelheid die jij iedere keer in je auto propt lijkt genoeg voor een week vakantie, maar als je op de plaats van bestemming bent zul je zien dat het meeste op is. Of geplet tussen de kussens, verkruimeld, op de vloer gegooid...

De pit-stop

En als de discussies dan echt voorbij zijn en je kind gewoon moet, tsja, dan stop je maar langs de kant van de weg voor een snelle pit-stop. En hoop je maar dat niemand te veel op je let en dat je kleine niet over je broek of schoenen plast.

Gevallen speelgoed

Een werkelijk bewonderenswaardige uitdaging van Olympische klasse, mits goed geleerd. Het vereist een combinatie van aan de gordel trekken, draaien van de heupen, balanceren, nog meer draaien, stretchen en je arm in hoeken wringen waarvan je niet wist dat je arm dat kon. Voila! Speelgoed te pakken gekregen. Buiten adem en met een knalrood hoofd van de inspanning draai je je om. -POK!- 'Mama, het is weer gevallen...'

Zing 'Let it go' de hele reis

Let it Go of Bob de Bouwer, Dora... waar je kind op dat moment ook door geobsedeerd is. Je bent er al zo aan gewend om met ze mee te zingen dat je het niet eens meer doorhebt. Tot je in de file staat en de auto's links en rechts je wat vreemd aanstaren. Ooh... Hmm, waar is m'n zonnebril?

Je zwicht voor de Iphone

Boekjes, spelletjes, knuffels, poppen, actiefiguren... Na zo ongeveer al het speelgoed uitgeprobeerd (door de auto verspreid) te hebben, begint het gezeur om de iPhone/iPad. En omdat je ook nog zoiets moet doen als autorijden, geef je je geliefde telefoon maar gewoon. Tien minuten later ligt die ergens tussen de autostoel en de deur. Great. Zelf de Olympische twist en draai kan dit keer geen uitkomst bieden.

Afval

Wáárom, waarom zit er een gat tussen het hoofdeinde en de rest van de stoel? Zodat je kind, die net weer één van zijn snacks half verkruimeld heeft, z'n papiertje voor de grap in je nek duwt. Met halve inhoud. Heerlijk. En laten we vooral het kriebel-kriebelspelletje in je nek niet vergeten.

Herkenbaar? Heb je zelf nog dingen toe te voegen die je echt altijd meemaakt tijdens een autorit? Laat hieronder een reactie achter!

Daisy van Schaijik

Door

01 maart 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.