17x Kleine overwinningen waar je als moeder trots op mag zijn

17x Kleine overwinningen waar je als moeder trots op mag zijn

Sta als moeder eens stil bij deze kleine overwinningen waar je gewoon trots op mag zijn. Hoeveel kun jij er afvinken?

Weinig slaap, opstandige kids, ontploft huis, verwaarloosd hoofd, weinig tijd voor jezelf: moeders hebben het soms niet makkelijk en het is echt niet altijd één groot feest. Daarom is het belangrijk om stil te staan bij de (kleine) overwinningen waar je als moeder echt wel trots op mag zijn!

Oké, misschien is je leven niet meer zo spannend als tien jaar geleden en ongetwijfeld zie je het soms allemaal even niet meer zitten, maar er zijn als moeder een heleboel overwinningen waar je toch echt wel trots op mag zijn! Al zijn die dingen nóg zo klein, als je ze allemaal bij elkaar optelt, kom je ongetwijfeld tot de conclusie dat het moederschap en de opvoeding je hartstikke goed af gaan. You nailed it!

De kleine dingen doen het ‘m

Je hoeft de lat niet persé (meer) zo hoog te leggen voor jezelf. Daar word je alleen maar ongelukkig van, je hoeft niet altijd maar groots en meeslepend te leven. De truc is om te leren genieten van de kleine dingen en daar voldoening uit te halen. Je hebt misschien niet eens doorgehad dat je ze hebt geflikt, maar mijn advies is: sta er toch maar even bij stil. Hoeveel van onderstaande puntjes kun jij afvinken?

1. Benen geschoren

Hoera, je hebt je benen weer eens geschoren! Voel je hoe zacht?! Hoe lang was dat geleden...?

2. Twee happen van een nieuw gerecht

Je kinderen hebben zomaar twee happen geproefd van een nieuw gerecht dat je hebt gemaakt. Twéé! Dat is nog altijd meer dan helemaal geen.

3. Kids gefopt met groenten

Je kids hebben ieder een hele pizza naar binnen gewerkt! Dat er in zowel de bodem als de saus een shitload aan groenten verstopt zat, hou je gewoon lekker voor jezelf.

LEES OOK: Gespot! Pizzabodems om gezonde pizza’s te maken

4. Haren in de krul

Je hebt zomaar je haren een keer gekruld, in plaats van weer die eeuwige losse knot te maken, en je voelt je gelijk prachtig. Winning!

5. Serie zonder onderbrekingen

Het is je gelukt om die ene aflevering van je favo serie zonder onderbrekingen van tijdrekkende en smoesjes bedenkende kids te kijken. Een avondje geen ‘ik kan niet slapen’ of ‘nog een boekje lezen’, yes hoor!

6. Iedereen was op tijd

Vanmorgen was iedereen wéér op tijd op de opvang, school en werk. Dat ochtendritueel gaat je steeds beter af.

LEES OOK: 10x Tips om ‘s ochtends sneller de deur uit te gaan

7. Wasmand leeg

En toen was zomaar ineens de bodem van de wasmand in zicht! Héél even had je het gevoel dat je het huishouden he-le-maal onder controle had.

8. Multitasker to the max

Meerdere dingen tegelijk doen: sinds je moeder bent, draai je daar je hand niet meer voor om. Zelf eten met één hand terwijl je een baby op je heup draagt en een huilende peuter troost? Check!

9. Viezigheid? Boeiend!

Spuitluiers verschonen, snotneuzen afvegen met je blote hand, spuugvlekken op je shirt... Doet je niks meer.

10. Toiletrol is vervangen

Hoera! Zomaar ineens is de lege toiletrol een keer vervangen door iemand anders dan jijzelf. Er wordt dus blijkbaar toch naar je geluisterd!

11. Pinterest-succesje

Je knutselde of kookte iets wat je zag op Pinterest en faalde eens een keer niet. Ja, je kunt dus ook echt voldoening halen uit Pinterest. Had je niet gedacht hè?

12. Keukenprinses

Sinds je kids hebt, sta je vaker vrijwillig in de keuken dan in de tien jaar ervoor. Cupcakes, zandkoekjes, bananenbrood; het smaakt nog heerlijk ook én je peuter vindt bakken met mama het leukste wat er is. Win-win!

13. Meestal op tijd

Je komt tegenwoordig drie van de vijf keer op tijd als je een afspraak hebt. Doe je goed!

14. Administratie en agenda op orde

Vroeger slingerden alle papieren door het hele huis. Nu zit alles netjes in een map, worden de (meeste) rekeningen op tijd betaald én heb je een huishoudagenda om alles rondom je gezin smooth te laten verlopen. You rock!

15. Nagels gelakt

Het is je gelukt om je nagels te lakken, zonder de volgende ochtend een afdruk van je dekbed erop aan te treffen. Yay!

16. Boek uit

Je hebt een boek uit! Dat je daar drie maanden over deed, hoeft niemand te weten.

17. Verborgen koekjesvoorraad

Stiekem snoep, koekjes en chocolade eten zonder dat je kids het merken. Hoera voor verborgen voorraden die helemaal voor jou alleen zijn!

Bron: Scarymommy, Parents.com

Marieke van Boven

Door

04 september 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.