Gespot! Pizzabodems om gezonde pizza's te maken

Gespot! Pizzabodems om gezonde pizza's te maken

Zit jij met je kids thuis en heb je inspiratie nodig om ze te vermaken? Duik lekker samen de keuken in! MiniMe’s Sarah tipt: maak je eigen gezonde pizza’s met deze heerlijke bodems vol groenten!

Pizzabodems met verborgen groenten erin verwerkt zijn de perfecte manier om je kids meer groente te laten eten. Daarnaast is het ook superleuk om samen de keuken in te duiken en je kinderen hun eigen gezonde pizza te laten maken. Ik deel mijn tips voor een pizzalunch met de heerlijke bodems van Magioni!

Nu we allemaal thuis moeten blijven in verband met het coronavirus, merk ik dat het best een uitdaging is om mijn kids de hele dag bezig te houden. Ik probeer iedere dag iets leuks te verzinnen waardoor we de tijd een beetje doorkomen. Ik kreeg als goede tip de voedzame pizzabodems van Magioni. Daarop volgde mijn idee: een pizzalunch met zelfgemaakte gezonde pizza's!

Gezonde pizzabodems met groenten erin

De pizzabodems van Magioni zijn gemaakt op basis van bloemkool of courgette en bestaan voor meer dan 34% uit groenten. Ze zijn super lekker én voedzaam, wat goed van pas komt omdat mijn kinderen niet heel erg van groenten houden.

LEES OOK: Je kind meer groente laten eten - tips & tricks

Verborgen groentesaus: het recept

Ik zeg altijd: ik ben een kampioen in het verstoppen van groenten! Naast dat deze bodems al veel groenten bevatten, beleg ik ze ook nog eens met mijn verborgen groentesaus. Ik heb deze pizza’s al een paar keer gemaakt met mijn kids en ze vinden het superleuk om te doen.

Het is super simpel om gezonde pizza’s te maken, dus ik deel het geheim van mijn verborgen groentesaus graag met jullie:

Stap 1

Hak alle groenten die je in je groentela hebt liggen fijn. Ik gebruik vaak paprika, tomaat, courgette, wortel, aubergine, ui en knoflook.

Stap 2

Leg de groenten in een ovenschaal en strooi er wat verse tijm en olijfolie over.

Stap 3

Doe de ovenschaal met groenten 30 minuten in de oven op 180/200 graden.

Stap 4

Pureer alle groenten.

Stap 5

Verwarm de gepureerde groenten in een pan, voeg een blikje met tomatenblokjes en tomatenpuree toe, et voilà!

Je kunt de saus gebruiken voor pasta, maar dus ook over de pizzabodems smeren. Het is slim om een flinke hoeveelheid te maken, die je dan invriest voor later. Scheelt weer tijd!

Gezonde pizzalunch maken

Om de gezonde pizza's te maken, zet ik vervolgens allemaal bakjes op tafel met verschillende groenten. Maud en Mink mogen zelf kiezen wat ze op de pizza doen; groenten zitten er toch al genoeg in en op, haha!

In de verpakking zitten twee pizzabodems, waarvan Maud en Mink samen één pizza beleggen en Lodewijk en ik delen er één. Prima voor een lekkere lunch! We hadden een stuk pizza over en die heb ik in de koelkast bewaard voor de volgende dag.

Stap 1

Bak de Magioni-pizzabodems even voor (2-3 min.) op 220 graden.

Stap 2

Nu komt het leukste: haal de kiddo’s erbij en ga samen gezellig pizza’s versieren. Maak gezichtjes of gewoon een wild kunstwerk.

Stap 3

De oven in voor 8-10 minuutjes en genieten maar!

De bodems zijn online te bestellen bij je supermarkt of je kunt ze vinden in het versvak. Echt een aanrader om de quarantainetijd door te komen met je kinderen!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Magioni.

Sarah Glasbergen

Door

16 juni 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.