Spelletjes voor een kind van 4 jaar

Spelletjes voor een kind van 4 jaar

Wat zijn nou leuke spelletjes voor een kind van 4 jaar? Wij zochten voor jou de leukste uit om samen met je kleuter te doen!

Welke spelletjes voor een 4-jarige zijn nou echt leuk? Kids van 4 gaan echt goed (mee)spelen met spelletjes. Ze begrijpen de regels wat meer en snappen bepaalde verhoudingen. Op 4-jarige leeftijd zijn er al tal van mogelijkheden op spelletjes gebied en wij zetten ze op een rij!

Spelletjes voor 4-jarige kleuters

Veel spelletjes stimuleren de ontwikkeling van je kind. Daarnaast zitten kinderen op deze leeftijd ook midden in het ontwikkelen van hun fantasie. Hoe fijn is het als ze dit door het spelen van spelletjes kunnen uiten? Ik ging op zoek naar spelletjes die hun fantasie stimuleren en die geschikt zijn voor de overgang van baby- en peuterspelletjes naar die voor grote kindjes van vier jaar!

 

sTRATEGO Junior 

In Stratego Junior gaat je kind op avontuur om de vijandelijke vlag te veroveren. Het is een leuk, strategisch spel met dezelfde regels als die wij gewend zijn! Het spel heeft meerdere ontwerpen die het extra aantrekkelijk maken voor kinderen van 4 jaar.

 

 

mY FIRST rUMMIKUB

Rummikub is een van de bekendste spellen voor volwassenen en deze is er nu ook voor je kids! In dit leuke spel voor je 4-jarige moeten verschillende cijferreeksen gemaakt worden op een plankje. Dit spel stimuleert het inzicht van je kind en leert ze om tactiek toe te passen.

tRAP ER NIET IN!

Tijdens het kinderspel "Trap er niet in!" hoeven jullie niet aan tafel te zitten, maar mogen jullie lekker door de woonkamer lopen. Je kleuter moet een blinddoek om, het wijzertje draaien en stappen lopen over de speelmat. Maar kijk uit! Over de speelmat zijn kleine drolletjes verspreid en daar mag niet op getrapt worden. Dit hilarische spel is perfect om met z’n allen te spelen. Wie vermijdt er de meeste drolletjes?

mens erger je niet voor vier jaar en ouder

Als een van de grote spelklassiekers mag "Mens Erger Je Niet" natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje van spelletjes voor je kind van 4 jaar. Ook hiervan zijn varianten speciaal gemaakt voor jonge kinderen. Er is de originele variant, maar ook een vrolijke "Mens Erger Je Niet - Woezel & Pip-editie". Het is een gezellig spel dat niet al te lang duurt, wat het leuk houdt voor je kleuter.

ik leer... voor 4 jarige

Met de "Ik Leer-serie" van Jumbo leert jouw 4-jarige kind spelenderwijs van alles! Met behulp van allerlei afbeeldingen leren kleuters woordjes, letters schrijven en rekenen. De spelletjes zijn niet alleen leuk, maar zeker ook uitdagend voor je kind van 4 jaar.

 

Welke spelletjes spelen jullie met je kind van 4 jaar? Laat het ons hieronder weten!

Redactie MiniMe.nl

Door

23 mei 2022

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.