8x Bizarre zwangerschapsadviezen van vroeger

8x Bizarre zwangerschapsadviezen van vroeger

Vroeger ging het er behoorlijk anders aan toe, dus ook tijdens de zwangerschap. Wij zetten de meest bizarre zwangerschapsadviezen van vroeger op een rij!

In de jaren 30 tot 50 ging het er heel anders aan toe dan nu. Dit geldt ook voor vrouwen tijdens hun zwangerschap. Door de onwetendheid van die tijd werden er bizarre adviezen gegeven aan zwangere dames. Adviezen die tegenwoordig echt niet meer door de beugel kunnen. Wij verzamelden er 8!

Tegenwoordig kun je als zwangere vrouw overal tips en adviezen vandaan halen. Niet alleen online is van alles te vinden, ook de goedbedoelde maar ongevraagde adviezen van je schoonmoeder, kinderloze vriendinnen of buurvrouwen die dit al zó vaak hebben meegemaakt, vliegen je om de oren. Maar hoe ging dat er vroeger aan toe, toen er nog geen internet bestond om de feiten te checken?

vader raakt buik van zwangere vrouw aan

1. Sigaretten roken

Tegenwoordig wordt roken tijdens de zwangerschap ten zeerste afgeraden, maar vroeger werd het niet gezien als schadelijk voor het ongeboren kind. Er werd om de zwangere vrouw heen gerookt en er werd zelfs het bizarre advies gegeven om zelf ook een sigaretje op te steken, omdat dit een positieve invloed op het gewicht van de baby zou hebben.

2. niet werken

Een ander bizar zwangerschapsadvies van vroeger was om niet te werken tijdens je zwangerschap. Dit was in Amerika zelfs verboden! Werkgevers hadden het recht om zwangere vrouwen te ontslaan en dit werd dus ook heel vaak gedaan.

TIP: SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEEK-TOT-WEEK NIEUWSBRIEF!

Wil je elke week een awesome mailtje van ons ontvangen met daarin de ontwikkeling van jouw soon to be born baby of newborn?

Schrijf je dan via deze link in voor onze nieuwsbrief!  

3. Chloroform als verdovingsmiddel

Pijn lijden tijdens de bevalling was vroeger een flinke no-go. Om de vrouwen dus ‘stil’ te houden, tijdens de bevalling, werd er als advies gegeven om ze te verdoven met een ‘veilige hoeveelheid’ chloroform. Niet de allerveiligste manier om dit te doen...

4. Over een hobbelweg rijden

Als de uitgerekende datum verstreken was en de baby dus ‘laat’ was, werd de zwangere vrouw in een auto gezet en rondgereden over een flink hobbelige weg. Dit zou namelijk de weeën opwekken en de bevalling op gang brengen... Vóór de uitgerekende datum werd met de auto gaan compleet afgeraden, dat zou dan weer schadelijk zijn. Zwangere vrouwen moesten in plaats daarvan maar de trein pakken.

zwangere vrouw

5. Wijn drinken

Het drinken van alcohol tijdens je zwangerschap wordt tegenwoordig niet bepaald toegejuicht. In de jaren 50 werd hier echter anders over gedacht. Toen werd een glas wijn aangeraden om te kunnen ontspannen tijdens je zwangerschap.

6. Geen seks, anders krijgt je baby lustneigingen

Door seks te hebben terwijl de vrouw zwanger was, liep je het risico dat je kind later ontuchtige neigingen kreeg... Huh?! Tegenwoordig wordt dit juist aangeraden, zeker tegen het einde van de zwangerschap. Er wordt gezegd dat het de weeën op gang brengt.

7. Waar je naar kijkt, heeft invloed op je kind

Een heel bizar zwangerschapsadvies was dat je niet naar onaantrekkelijke dingen moest kijken. Het verhaal ging dus dat als jij naar mooie dingen keek, je ook een mooi kindje zou krijgen. Keek jij naar lelijke dingen? Dan werd je kindje dus, ehh… niet moeders mooiste. Pas zeker ook op met het kijken naar je huisdier, dit kan er namelijk voor zorgen dat je baby uiteindelijk op je furry friend gaat lijken.

8. Korset dragen

Vrouwen moesten natuurlijk wel iets aan onder hun kleding, en normaal gesproken was dit een korset. Dit betekende dat vrouwen tijdens hun zwangerschap ook gewoon korsetten moesten dragen. Wel werden er aanpassingen gemaakt aan het korset zodat ze wat ‘comfortabeler’ zouden zitten.

Bron: Little Things

Savannah Schreuter

Door

09 juli 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.