Baby 7 weken oud

Baby 7 weken oud

Je baby is 7 weken oud! Wij zetten op een rij wat er allemaal gebeurt als je 7 weken moeder bent.

Je baby is 7 weken oud! Je bent alweer zeven weken moeder, wow... Time flies, nietwaar? Waarschijnlijk heb je rond deze termijn al een beetje een ritme gevonden met je kleintje en gaat het moederen je steeds beter af. Wat speelt er allemaal als je kindje 7 weken oud is? Lees snel verder!

Je baby van 7 weken oud

Glimlachen

Je baby’tje glimlacht erop los! Dat guitige bekkie is niet te weerstaan; zo’n big smile doet zelfs de meest heftige gebroken nachten vergeten. Voor even dan hè? Baby’s die er zo schattig uitzien, komen werkelijk met álles weg. Beetje jammer dat je kleintje het vertikt te lachen op de momenten dat jij je telefoon erbij hebt gepakt om het moment suprême vast te leggen...

Nieuwe gezichtsuitdrukkingen

Langzaam maar zeker leert je baby van 7 weken oud ook nieuwe gezichtsuitdrukkingen. Dat is handig, want zo kan hij over een tijdje beter duidelijk maken wat hij wil zonder te huilen! Wel zo fijn, ook voor jou als mama. Je baby leert zijn lippen tuiten, zijn wenkbrauwen fronsen en zijn open wijd openen. Heel leuk om te zien hoe hij daarmee oefent!

Zuigbehoefte

Je baby heeft ook als hij 7 weken oud is nog een enorme zuigbehoefte. Hij zuigt daarom veel, op zijn handjes, duim of fopspeentje. Het is geen probleem om je baby op een speentje of duim te laten sabbelen, dit maakt nu nog niet uit voor zijn gebit. Pas als je kindje op de leeftijd van 2 jaar nog heel vaak zijn speentje of duim gebruikt, kan dit een negatieve invloed hebben. Tot die tijd geeft het speentje of de duim rust en helpt het bij de zuigbehoefte van je baby.

Wennen aan de fles

Als je dat nog niet had gedaan, is het goed om je baby nu aan een flesje te laten wennen (als je borstvoeding geeft). Als je dat te laat doet, loop je namelijk het risico dat je kindje dat niet meer wil en de fles gaat weigeren. Héél onhandig! Begin gewoon met af en toe een voeding te geven in een flesje. Dit kan zowel afgekolfde moedermelk zijn als kunstvoeding, net wat jij prettig vindt. Let wel op: als je niet kolft, bouw je langzaam je melkproductie af.

Sommige baby’s schakelen moeiteloos over op de fles, andere kindjes hebben daar iets meer tijd voor nodig. Dat geeft niet, volg gewoon de behoefte van je baby en blijf het aanbieden. Pakt je kindje de fles niet direct, kan het helpen om een ander type fles te proberen. Soms moet je een paar soorten uitproberen om er eentje te vinden die jouw baby fijn vindt.

Lees alles over dit onderwerp in ons uitgebreide artikel met tips & tricks voor het wennen aan de fles!

TIP: SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEEK-TOT-WEEK NIEUWSBRIEF!

Wil je elke week een awesome mailtje van ons ontvangen met daarin de ontwikkeling van jouw baby?

Schrijf je dan via deze link in voor onze nieuwsbrief! 

Jij als mama

Meer me-time

Jij en je baby hebben waarschijnlijk wat meer ritme gevonden. Meestal betekent dat dat je iets meer tijd voor jezelf krijgt. Doe op die momenten waar jij zin in hebt en waar jij je goed bij voelt. Stort je niet gelijk vol op het huishouden; de was vouwen kan ook als je baby in de box of op het speelkleed ligt. Lees een boek, kijk een serie, neem een warm bad... Gebruik deze schaarse momentjes om even bij te tanken! Meer inspiratie nodig? Check ons artikel over me-time momentjes voor moeders!

Evalueer hoe het met je gaat

Als je even zo’n momentje hebt zonder baby, sta dan eens bewust stil bij hoe het met jou gaat. Evalueer eerlijk hoe je je voelt. Ben je happy met de situatie of wil je bepaalde dingen anders zien/doen? Kun je hulp gebruiken als het allemaal best pittig is? Vraag die dan ook! No shame, het moederschap ís op sommige momenten gewoon echt zwaar! Weet dat je er niet alleen voor staat. Spar ook regelmatig met je partner, spreek eerlijk uit hoe je je voelt en werk samen naar een situatie toe die het best bij jullie past.

Somber?

Hebben de kraamtranen na 7 weken nog geen plaatsgemaakt voor tranen van geluk? Voel je je nog steeds somber, vraag je je af of en hoe je je ooit weer gelukkig zal zijn? Het kan zijn dat je te maken hebt met een postnatale depressie. Dat is helemaal niet raar, er zijn héél veel new moms die hiermee kampen. Je hoeft je hier dus ook absoluut niet voor te schamen. Het is vooral belangrijk dat je er niet mee blijft zitten, maar erover praat. Begin met je huisarts, die kan je misschien doorverwijzen naar iemand die ervaring en kennis heeft om je weer op weg te helpen!

Bronnen: 24Baby, Prenatal, Mamaplaats

Marieke van Boven

Door

23 juni 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.